Selgusid börsihai II nädala võitjad - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Selgusid börsihai II nädala võitjad

LHV

15.11.2021 09:57

LHV

Peamised USA aktsiaindeksid lõpetasid eelmise nädala kerge miinusega, tingituna investorite jätkuvast hirmust inflatsiooni osas. S&P 500 langust mõjutas osaliselt ka Tesla ligi 15%-line kukkumine, tulenedes Elon Muski teatest müüa osa oma aktsiatest. Kõige paremini esines aga väike materjalisektor, mida mõjutas Bideni valitsuse 1,2 triljoni dollari suuruse infrastruktuuri seaduseelnõu hiljutine vastuvõtmine esindajatekojas. Lõpusirgel olev III kvartali tulemuste hooaeg andis börsihaidele aga võimaluse üllatajatest kasu lõigata ka kaotaja sektoritest.

Nädala lõikes esikoha saavutanud ja sellega 1000 eurot võitnud Oliver Puna kasvatas portfelli 3 624.72 dollari võrra ning edu tõid talle tehingud Fordi (F), Viatrise (VTRS), D.R. Hortoni (DHI), Paypali (PYPL), Tapestry (TPR) ja Tyson Foodsi (TSN) aktsiatega. Noorte arvestuses saavutas esikoha ja võitis 100 eurot Mikk Karmiste, kes kasvatas oma portfelli 1 642.75 dollari võrra. Nädala loosiauhinna ehk investeerimisalase raamatu võitis portfell „Linnupesa“.

Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

Nädala jooksul suurenes enim materjalisektori väärtus (+2,93%), millele järgnes tehnoloogia +0,60% kasvuga. Kõige rohkem väärtust kaotanud sektorid olid tarbekaubad (−1,70%) energia (−1,28%). Üksikettevõtetest suurimat kasvu näitasid Seagate Technology Holdings STX (+11,75%), Freeport-McMoran FCX (+11,31%) ja Pool Corporation POOL (+10,29%). Suurimad langejad olid Tesla TSLA (−15,44%), Royal Caribbean Cruises RCL (−12,52%) ja Norwegian Cruise Line Holdings NCLH (−11,38%).

Allikas: finviz.com

Võistelda saab ka meeskondlikult

Mängu on oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel. Seda võimalust on kõige rohkem kasutanud "AZ & Robin" ja „stonx“. Suurima osalejate arvuga õppeasutused on Tehnikagümnaasium 72 osalejaga, kellele järgnevad Rõngu Keskkool ja Läänemaa Ühisgümnaasium vastavalt 40 ja 26 osalejaga.

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 13 200 eurot. Üldvõitja saab auhinnaks 10 000 eurot, investeerimisteemalise raamatu, 2 piletit Investor Toomase konverentsile ja enda valikul kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse üheks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 1000 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu lõpunädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon