Börsihai 2021 on Elvin Heinla - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai 2021 on Elvin Heinla

LHV

22.11.2021 08:49

LHV

Seekordne „Börsihai“ 20. juubelimäng oli eriline rekordarvu osalejate poolest – mängu lõpuks ulatus osalejate koguarv pea 10 tuhandeni, kellest mängu jooksul vähemalt ühe tehingu tegi 79%. Sarnaselt eelmiste hooaegadega mahtus mängu sisse ettevõtete III kvartali tulemuste hooaeg, mis koos mõningate USA majandust hõlmavate raportite ilmumisega lisas aktsiaturgudele positiivset meeleolu. Mängu võitis 42,70% kogutootlusega Elvin Heinla, kellel püsis tihedalt kannul teise koha saavutanud ja pikalt esikohta hoidnud Rain Mölderkivi. Kahe osaleja portfellide turuväärtuse vahe oli vaid 117,60 dollarit ehk 0,47 protsendipunkti.

Positiivne on see, et kõik vähemalt ühe tehingu teinud osalejad jäid mängu kokkuvõttes tootlusega plussi – keskmine kogutootlus ulatus kolme nädalaga ligi 1%-ni, samas kui mediaantootlus oli 0,6%. Sealjuures positiivse tootlusega lõpetanud mängijad moodustasid kõikidest aktiivsetest mängijatest (vähemalt üks tehing) üle poole ehk 60%.

Mängijatel tuli kolme nädala jooksul paigutada virtuaalseid dollareid Standard & Poors 500 indeksisse kuuluvatesse aktsiatesse. Mängu alguses jaotati osalejatele 10 000 dollari suurune algkapital, ning iga börsipäeva hommikul lisandus sellele täiendavalt 1000 dollarit. Seega oli võistlejail vaja leida võimalus kokku 25 000 dollari investeerimiseks.

Kogu edetabel on leitav aadressil www.lhv.ee/et/hai/edetabel.

Mängu viimasel nädalal peamiselt tehnoloogiettevõtte Intuit (INTU) tulemustele panustamine tõstis Elvin Heinla tabeli esiotsa, millele aitasid kaasa veel ka edukad tehingud Tesla (TSLA), Apple’i (AAPL) ja Nvidia (NVDA) aktsiatega. Kokkuvõttes kasvatas Elvin Heinla viimase nädala oma portfelli koguni 7 tuhande dollari võrra, millest põhiosa andsid just nädala viimased päevad. Samas mängu kokkuvõttes teisele kohale jäänud osaleja oli eelnevalt üsna pikalt esikohal olnud, omades turvalist edumaad, ehkki kasvatas viimase nädalaga oma portfelli „vaid“ 2,6 tuhande dollari võrra. Positiivne on see, et nii esimene kui ka teine koht läks samas meeskonnas (EÜS Põhjale) olevatele osalejatele.

Elvin Heinla auhinnaks on 10 000 eurot, kaks pääset Investor Toomase konverentsile, investeerimisteemaline raamat ja Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõigus terveks aastaks. Noorte arvestuses saavutas 29% kogutootlusega esikoha Eesti Raud, kelle auhinnaks on 1000 eurot, samuti investeerimisteemaline raamat ja Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõigus pooleks aastaks. Nädala loosiauhinna ehk investeerimisalase raamatu võitis portfell „henril“.

Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

Võistelda sai ka meeskondlikult

Mängu olid oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Seda võimalust kasutasid kõige rohkem "AZ ja Robin" ja „stonx“, osalejate arvuga vastavalt 87 ja 33. Eriti hea meel on, et mängus osalevate õppeasutuste nimekiri paisus kogu mängu vältel. Kokku osales mängus 83 õppeasutust koos 434 osalejaga. Neist suurim oli 82 osalejaga Tallinna Tehnikagümnaasium, millele järgnesid Rõngu Keskkool 41 osalejaga ja Läänemaa Ühisgümnaasium 26 osalejaga.

LHV korraldas aktsiamängu „Börsihai“ juba 20. aastat ning tänab kõiki tänavusi osalejaid!

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon