LHV vahendab First North välisnimekirja - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV vahendab First North välisnimekirja

LHV

16.12.2021 08:53

LHV

Alates tänasest on LHV klientidel võimalik kaubelda First North välisaktsiate nimekirjas olevate aktsiatega. Tegemist on ettevõtete aktsiatega, mille esmane noteerimiskoht on teistel Euroopa Majanduspiirkonna börsidel.

Esimesed kaks aktsiat on noteeritud Poola börsil: City Service (CTS1L) ja INTER RAO Lietuva (IRAO).

First North välisaktsiate kauplemisnimekiri on mitmepoolne kauplemissüsteem (multilateral trading facility ehk MTF), millel ei ole reguleeritud turu staatust ja millel kaubeldavad aktsiad ei ole noteeritud Nasdaq Balti börsidel. First North välisaktsiad on aktsiad, mis on juba noteeritud mõnel teisel Euroopa Majanduspiirkonna reguleeritud turul või võetud kauplemisele mitmepoolses kauplemissüsteemis.

First Northi välisaktsiate kauplemisnimekirja puhul kehtivad börsiliikmetele, kauplemisele ja tehingute arveldamisele samad reeglid nagu Balti reguleeritud turul. Nasdaq Balti börsid teostavad järelevalvet nimekirjas olevate aktsiatega kauplemise üle, kuid emitentide järelevalve toimub turgudel, kus ettevõte on noteeritud ja/või kauplemisele võetud.

First North välisaktsiate nimekirjas kauplemisele võetud aktsiate emitendile ei kehti Nasdaq Balti börside info avalikustamise nõuded. Emitendile kehtivad avalikustamisnõuded, mis põhinevad emitendi päritoluriigi õigusaktidel ja reguleeritud turu või mitmepoolse kauplemissüsteemi reeglitel, kus emitent on esitanud taotluse aktsiate noteerimiseks ja/või kauplemisele võtmiseks.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon