LHV foorumi 2021. aasta kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV foorumi 2021. aasta kokkuvõte

Erko Rebane

31.12.2021 08:20

Shutterstock

2021. on lõppemas, jättes LHV foorumisse maha üle poolesaja tuhande postituse teemadel, mis ulatusid aktsiaturgude tõusust ning Baltikumi IPOdest kuni valitsuse vahetuse ja pandeemiani välja. Homaažina kõikidele foorumi aktiivsetele kasutajatele oleme teinud väikestviisi traditsiooniks saanud kokkuvõtte.

Kasutajad ttrust ja stefan on viimastel aastatel teineteiselt vaheldumisi aktiivseima postitaja tiitlit napsanud. Tänavu suutis stefan mullust esikohta säilitada, suurendades samal ajal 12 kuu postituste arvu 2656 pealt 3500-le. Ttrust jagas oma arvamust 2154s postituses (2020. aastal 2313) ning opex ja ymeramees jagasid 1741 kommentaariga kolmandat kohta (mullu vastavalt 1788 ja 1164).

Kui kellegi kommentaar on nutikas, informatiivne,  või vastupidi, ei haaku kuidagi lugeja enda mõttemalliga, siis ei häbeneta LHV foorumis seda ka vastavalt hinnata. Kõige suurema poolehoiu teenis oma postitustega ttrust, kes kogus aasta jooksul 9516 meeldimist. Väga palju ei jäänud temast maha ka Karum6mm ja stagna.

Lõpetuseks jäägu 2021. aastat meenutama kõrgeimalt hinnatud postituste popurrii.

„Ole kartlik siis, kui teised on ahned ja ahne siis, kui teised on kartlikud,“ kõlab Warren Buffetti õpetus. Emotsionaalselt kipub olema lihtsam teistega kaasa joosta.

Kuidas arvutada TAM-i Saunumi näitel.

TextMagicu 35 aktsia märkimise hind.

„Lühikeseksmüüja pihtimus.“, angelp (2021)

Vaktsineerimisel oodati vana elurütmi, kuid doosid kompenseerisid üle.

„Investeerimisfoorum ei pea olema hugbox, kus ühegi aktsia hinnas ei kahelda ja käiakse ainult raketiikoone postitamas.“

Value investing vs growth investing.

„Investeering teadmistesse pakub kõrgeimat dividendi“ (Benjamin Franklin)

Mahukale pandeemia ja poliitika arutelule lisaks leiab LHV foorumist aeg-ajalt ka väärt investeerimisnõu :)

"Maksude maksmine peaks inimeses tekitama sama tunde, nagu korteri kommunaalarvete maksmine."




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon