LHV aitas 2021. aastal IPO-dega kaasata rekordsumma - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV aitas 2021. aastal IPO-dega kaasata rekordsumma

Kaie-Liis Asu

30.12.2021 13:46

2021. aasta oli Balti börsil väga toimekas, mistõttu hakati seda naljatledes nimetama ka IPOdroomiks. Kokku toimus üheksa esmast avalikku pakkumist, millest nelja puhul oli peakorraldajaks LHV Panga kapitalikaasamise meeskond. Kokku kaasati LHV eestvedamisel kapitali 28,39 miljoni euro eest.

LHV poolt korraldatavatest IPOdest esimene oli Läti finantsteenuseid pakkuva DelfinGroupi aktsiate esmane avalik pakkumine, millega kaasati 8,09 miljonit eurot. Täiendavat kapitali vajati selleks, et kasvatada äri ja langetada finantseerimiskulusid.

Läti kohalik kütuse- ja alternatiivenergiaallikate tanklaid omav  Virši-A, mida on võrreldud ka Eesti Alexelaga, purustas Läti investeerimisaktiivsuses senised rekordid: investorid märkisid IPO baaspakkumise peaaegu kahekordselt üle ning kokku kaasati 7,8 miljonit eurot. Suurema osa IPOga kaasatud kapitalist suunab Virši alternatiivsete kütuseliikide pakkumise laiendamisesse ja taristu parandamisse.

Eesti ühe suurima kinnisvaraarendaja Hepsori IPO oli niivõrd edukas, et investorid märkisid baaspakkumise koguni 8,7-kordselt üle, aidates firmal kaasata 10 miljonit eurot. Hepsori aktsiate esmase avaliku pakkumise eesmärgiks oli toetada ettevõtte edasist kasvu ja suurendada investeerimist uutesse projektidesse.

Tekstisõnumiteenuseid pakkuva TextMagicu IPO märgiti investorite poolt üle 19,8-kordselt, kuna huvi tehnoloogiaettevõtte vastu oli suur, aga pakuti vaid 2,5 miljoni euro väärtuses aktsiaid. Uute investorite kapitaliga planeerib ettevõte edasi arendada oma suurimat projekti, Touchpointi, ning laiendada ettevõtte klientidele pakutavaid võimalusi.

Lisaks eelmainitule oli LHV Pank registripidajaks ja vastutajaks (väärtpaberitehingute arveldamise juhiks) Modera ja Hagen Bikesi IPOdes ning jaepakkumise müügiagendiks Enefit Greeni IPOs. Veel oli LHV Panga kapitalikaasamise meeskond ka CrossChemi võlakirjaemissiooni (3 aastat 6,75%) peakorraldajaks, mis viidi läbi otsemüügina.

Ootame suure huvi ja põnevusega juba 2022. aastat, et tuua üheskoos edukalt Balti börsile veelgi rohkem uusi ettevõtteid.  Kapitalikaasamisega seotud küsimuste korral saab pöörduda LHV kapitalikaasamise meeskonna poole investmentbanking@lhv.ee.

Kaie-Liis Asu
Institutsionaalse maakleritegevuse assistent




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon