LHV investeerimisseminarid jaanuaris - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV investeerimisseminarid jaanuaris

LHV

01.01.2022 09:18

LHV

Aasta 2021 oli börsidel erakordne. Ainuüksi Tallinna börsile lisandus aastaga rohkem kui 35 000 uut investorit. Sarnaselt finantsturgudele, oli ka LHV investeerimisseminaride aktiivsus rekordiline – kokku osales meie seminaridel üle 20 000 inimese. Sarnaselt eelmistele aastatele, jätkuvad LHV seminarid ka aastal 2022. Järgnevalt tutvustame jaanuaris toimuvate seminaride kava. Kõik seminarid kestavad umbes tunni ja on kuulajale tasuta.

Maaklerite tund

LHV vanemmaakler Nelli Janson ja Marten Raudsepp annavad ülevaate Balti ja USA börsidel toimuvast. Vaadatakse, millised ettevõtted on klientide seas populaarsed olnud, arutletakse nii Eestist kui ookeani tagant tulnud põnevamate uudiste üle ja vahendatakse analüütikute investeerimissoovitusi.

Kuidas alustada väikeste summadega?

Alustaval investoril on enamasti kaks probleemi: puudu on nii suurtest summadest kui ka ajast. Seminaril võtame vaatluse alla just need teemad. Milliseid instrumente valida kui investeeritavad summad ei ole suured? Kas üldse on mõtet väikeste summade investeerimisega vaeva näha? Mis on alustava investor peamised vead? Mis on erinevate toodete plussid ja miinused? Lisaks vaatame üle peamised infokanalid, millega iga investor peaks kursis olema.

Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid?

Veebiseminari käigus keskendume ettevõtte finantsnäitajate analüüsimisele. Fundamentaalne analüüs keskendub ettevõtte majandusnäitajate, konkurentsieeliste ning juhtkonna pädevuse hindamisele. Alustame algusest ning räägime lahti tähtsamad kasumiaruande, bilansi ja rahavoogude aruande osad. Vaatame finantstulemuste muutuste trende ning arvutame näitajaid ettevõtete näidete põhjal. Heidame pilgu ka lihtsamatele aktsiahinnast sõltuvatele suhtarvudele ja seeläbi ettevõtte väärtuse leidmisele.

Aktiivne kauplemine – ideid ja näpunäiteid

Teeme ülevaate kauplemisest ning sellest, milliste piirangutega peab selle käigus arvestama erinevatel turgudel. Tutvustame kauplejate tüüpilisemaid vigu. Vaatame üle instrumentide valiku, millega on võimalik lühiajaliselt tehinguid teha.

Seminaride kava jaanuaris

05.01 Maaklerite tund Nelli Janson ja Marten Raudsepp
11.01 Kuidas alustada väikeste summadega? Martin Uutman
13.01 Kuidas alustada väikeste summadega? vene keeles Aleksandr Mahnov
18.01 Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid? Karl Tiit
25.01 Aktiivne kauplemine – ideid ja näpunäiteid Nelli Janson




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon