Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

18.01.2022 12:32

Föderaalreservi taganemine hoiakust, et kõrge inflatsioon on ajutine nähtus ning sellega seoses ettepoole nihutatud intressimäära tõstmise ootus on küll toonud S&P 500 ja Nasdaqi indeksite sees ettevõtete valuatsioonid allapoole, ent sellele vaatamata jäävad need viimase kümne aasta kontekstis endiselt kõrgeks. Ettevõtete neljanda kvartali tulemuste hooaeg koos juhtkonna prognoosidega võiks aidata näidata, kas investoritel on põhjust jääda müügipoolele või mitte.

Soodsa võrdlusbaasi tõttu peaks S&P 500 indeksi ettevõtete neljanda kvartali müügitulu kasv jääma endiselt tempokaks. 12,9%-line kasv on küll tagasihoidlikum kui kolmandas kvartalis registreeritud 17,8%, kuid siiski pea kaks korda kõrgem viimase viie aasta keskmisest (6,5%). Kõik 11 sektorit peaksid suutma saavutada mullusest kõrgemat käivet eesotsas energia- ja materjalisektoriga, kus kasvumääradeks prognoositakse vastavalt 66,8% ja 24,5%.

Allikas: Factset

Aktsia kohta teenitud kasumi kasv võis Factseti kohaselt aeglustuda neljandas kvartalis 39,8% pealt 21,8%le, ületades samuti viimase viie aasta keskmist tempot (13,7%).

Allikas: Factset

S&P 500 indeksi energiaettevõtete neljanda kvartali koondkasumiks oodatakse 28,5 miljardit dollarit, märkides oluliselt paremat tulemust mulluse –0,1 miljardi dollari suuruse kahjumiga võrreldes. Viimase taga on eeskätt toornafta hinna kallinemine aastaga ligi 43 dollarilt 77 dollarile. Tööstussektori kasumi kasvuks hinnatakse 108%, tulenedes osaliselt lennutööstuse taastumisest.

Allikas: Factset

Neljanda kvartali tulemustele vastu minnes korrigeeriti ootusi mullu sügisel allapoole ning viimastel kuudel on need jäänud pigem stabiilseks, mistõttu saavad firmade ettevaatavad kommentaarid olema edasiste võimalike revideerimiste osas kaalukad. Koroonaviiruse omikrontüve levik ei tohiks tänavust majanduskasvu ohtu seada, ent firmade kasumikasvu võivad piirata töötajate leidmise raskus, jätkuvad tarneahela probleemid ning sisendite kallinemine.

Käesoleval nädalal avaldab tulemused 38 S&P 500 indeksi ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon