Investeerimiskooli seminarid märtsis - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Investeerimiskooli seminarid märtsis

LHV

28.02.2022 11:38

LHV

LHV Investeerimiskooli kevadine hooaeg on jõudnud märtsikuusse. Seminaride käigus räägime alustavate investorite enim levinud probleemidest, kuidas alustada lastele investeerimist ning mis instrumendid on optsioonid. Lisaks sellele tutvustame kauplemisplatvormi LHV Broker ja pensioni investeerimiskontot. Kuu lõpetab võlakirjainvesteeringute seminar. Järgnevalt anname ülevaate seminarides käsitletavatest teemadest.

Kuidas alustada väikeste summadega?

Alustaval investoril on enamasti kaks probleemi – puudu on nii suurtest summadest kui ka ajast. Seminaril võtame vaatluse alla just need probleemid. Milliseid instrumente valida kui investeeritavad summad ei ole suured? Kas üldse on mõtet väikeste summade investeerimisega vaeva näha? Mis on alustava investor peamised vead? Mis on erinevate toodete plussid ja miinused? Lisaks vaatame üle peamised infokanalid, millega iga investor peaks kursis olema.

Lastele investeerimine

Lapsele investeerimine on enamasti pikaajalise ja eesmärgipärase investeerimise musternäide. Paraku tuleb selle käigus arvestada ka mõningate nüanssidega, mis võivad hiljem probleeme tekitada.
Peatume lastele investeerimise juriidilistel, maksunduslikel kui ka praktilistel küsimustel.

Optsioonide ABC

Alustame optsioonidega päris algusest. Optsioon on tuletisinstrument – mis peitub selle lause taga? Optsiooni mõisted - alusvara, optsioonipreemia, kasutamishind, aegumiskuupäev. Optsiooni tüübid. Vaatleme optsioonide kasutamisvõimalusi ja riski. Leiame vastuse küsimusele, mis mõjutab optsiooni hinda. Kuidas lugeda optsioonisümboleid? Millised on erinevad optsioonistrateegiad (straddle, strangle, condor, calendar spread, butterfly)?

Kauplemisplatvorm LHV Broker

LHV Broker on aktiivsele valuutakauplejale mõeldud kauplemisplatvorm, mida iseloomustavad kiire tehingute teostamine, reaalajas hinnad ja madalad tehingutasud. Brokeri avamisel on konto miinimumsuuruseks 500 EUR.
Seminaril räägime kauplemisprogrammi üldistest võimalustest ning erinevatest moodulitest. Tutvustame platvormi võimalusi, instrumentide valikut ning eripärasid. Vaatame, kuidas avada kontot ning mis konto avamise juures oluline on. Räägime erinevatest orderitüüpidest ja kehtivustest, samuti vaatame üle nendega kaasnevad võimalused ja riskid. Vaatame ka valuutakauplemise erinevaid strateegiad ning riskihalduse tehnikaid.

LHV pensioni investeerimiskonto tutvustus

Veebiseminaril tutvustame uut LHV pensioni investeerimiskontot (PIK), selle võimalusi ning piiranguid.

Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele

Investeerimisest räägitakse sageli aktsiainvesteeringute valguses. Riskide hajutamise eesmärgil on võimalik investeerimisportfelli mitmekesistada ka muude instrumentidega, mille üheks võimaluseks on võlakirjad. Seminar annab ülevaate võlakirjast kui alternatiivsest investeerimisvõimalusest, selle eelistest ja puudustest. Toome välja põhiprintsiibid, millest lähtuvalt sobilikke võlakirju valida. Lisaks tutvustatakse peamisi globaalseid trende võlakirjaturgudel ning vaatame, kuidas on seni läinud kohaliku Balti turu võlakirjadel.
Seminar on suunatud nii alustavale kui ka edasijõudnud investorile, kellel on huvi täiendavate investeerimisvõimaluste vastu.

Seminaride kava märtsis

01.03 Kuidas alustada väikeste summadega? Martin Uutman
08.03 Lastele investeerimine Sander Pikkel
15.03 Optsioonide ABC Nelli Janson
22.03 Kauplemisplatvorm LHV Broker Martin Uutman
23.03 LHV pensioni investeerimiskonto tutvustus Taivo Hiielaid
24.03 LHV pensioni investeerimiskonto tutvustus vene keeles Katerina Savchenko
29.03 Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele Maarja Pärs




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon