LHV pensionifondid omandavad rohebüroohoone - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV pensionifondid omandavad rohebüroohoone

LHV

23.03.2022 12:15

Sõpruse pst 157 büroohoone. Autor: Oleg Pimenov

LHV pensionifondid soetavad Tallinnas Sõpruse pst 157 asuva büroohoone, mis on Eesti üks nii-öelda rohelisemaid ärihooneid.

Tallinnas Kristiine linnaosas asuv büroohoone on valminud 2015. aastal. Hoones on üüritavat pinda üle 2500 m2 ja ankurüürnik on mainekas infotehnoloogia ettevõte AS Proekspert. Investeeringu teevad ühiselt LHV Pensionifondid M, L, XL ja Roheline. Kui ülejäänud aktiivselt juhitud LHV pensionifondidele on see juba mitmes kinnisvarainvesteering, siis kaks aastat tagasi asutatud LHV Pensionifondi Roheline jaoks esimene.

„Keskkonnas, kus meie lähiriigis käib sõjategevus, energia kättesaadavus ja hind on ettearvamatu ning aktsiaturud on langustrendis, on üürikinnisvara LHV pensionifondide stabiilse tootluse üks alustalasid,“ selgitab investeeringu tagamaid LHV pensionifondide fondijuht Kristo Oidermaa.

LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juhi Rait Riimi sõnul eristub Sõpruse pst hoone ülejäänud Tallinna büroohoonetest oma rohelahenduste poolest. „Hoone on arendatud green building’u kontseptsiooni põhimõtteid järgides, mis teeb sellest ühe jätkusuutlikuima ärihoone Eestis. Hoone ammutab oma kütte- ja jahutusenergiat maa-alustest energiavaiadest ning saab elektrienergiat katusel olevast päikesepargist. Jahutusvajaduse vähendamiseks on akendel päikese eest kaitsvad sirmid ja ribid. Lisaks kasutatakse hoone tualettides loputusveena katuselt kogutud vihmavett. Jätkusuutlikud lahendused võimaldavad hoida hoone kasutamisega seotud kõrvalkulud tavalisest märksa soodsamana,“ lisas Riim.

Sõpruse pst 157 büroohoone. Autor: Oleg Pimenov

Rohelise pensionifondi juhi Joel Kukemelki sõnul on Eestis arendatud jätkusuutlikku kinnisvara väga vähe, ent muutuvas maailmas kasvab praegu nõudlus selliste hoonete järele kiiresti. „Kinnisvaraettevõtte Hepsor arendatud Sõpruse pst 157 hoone oli üks kaalukatest põhjustest, miks LHV Pensionifond Roheline osales eelmisel aastal ka Hepsori aktsiaemissioonil. Meil on äärmiselt hea meel, et Eesti üks esimestest ja siiani vähestest n-ö rohebüroohoonetest kuulub nüüd just meie pensionifondide portfelli,“ selgitas fondijuht.

Sõpruse pst 157 hoone omandamistehing viiakse lõpule peale Konkurentsiametilt loa saamist. Tehingu hinda osapooled ei avalda.

LHV pensionifondidele kuuluva kinnisvaraportfelli väärtus on peale Sõpruse pst büroohoone omandamist kasvanud rohkem kui 85 miljoni euroni. Pensionifondidele kuuluvad lisaks büroohooned Tallinnas Akadeemia teel Tallinna Tehnikaülikooli teaduslinnakus ja Tartu maanteel, tootmishoone Lasnamäel Taevakivi tänaval, kolm stockoffice’i tüüpi ärihoonet Tallinna ringtee ääres Jüri alevikus ning 409 üürikorterit Tallinnas ja Riias.

LHV pensionifonde haldab AS LHV Varahaldus. LHV II ja III samba pensionifondidel on üle 165 000 kliendi. LHV pakub nii aktiivselt kui ka passiivselt juhitud II ja III samba pensionifonde, mille maht kokku on ligikaudu 1,3 miljardi eurot. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabe dokumentidega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.


Lisainfo:
Rait Riim
LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juht
5621 5105
rait.riim@lhv.ee


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon