Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

03.05.2022 09:15

Shutterstock

Aprilli lõpu seisuga oli jõudnud oma möödunud kvartali aruanded esitada 55% S&P 500 firmadest, kinnistades iga nädalaga esialgset hinnangut, et esimesed kolm kuud möödusid kardetust pisut paremini.

Kui esimese kvartali tulemuste hooaja eel aprilli keskel oodati S&P 500 firmade müügitulu kasvuks 10,8%, siis 29. aprilli seisuga oli see hinnanguline kasv jõudnud tänu siiani raporteerinud ettevõtetele 12,2%ni. Läinud nädalal aitasid sellele kaasa eeskätt mitmed suuremad energiafirmad (Exxon Mobil, Valero Energy, Chevron), tänu kellele on kogu energiasektori ettevõtete keskmine müügitulu kasv esimeses kvartalis küündimas 55%ni (31. märtsil prognoositi kasvuks 43,5%).

Ka aktsiakasumi hinnanguline kasv on tulemuste selgudes muutunud paremaks, kerkides kahe nädalaga 5,1% pealt 7,1%ni. Eelmisel nädalal andsid positiivse panuse sellesse Apple, Mastercard, Intel ja Qualcomm, kuid teisalt mõjus negatiivselt Amazon, kes teenis konsensuse oodatud 8,5 dollari suuruse aktsiakasumi asemel 7,56 dollarit kahjumit. Keskmiselt on raporteerinud firmadest suutnud analüütikute aktsiakasumi prognoosi ületada 80% (viimasel viiel aastal keskmiselt 77%), tehes seda keskmiselt 3,4% võrra (viie aasta keskmine 8,9%).

Esimese kvartali tulemuste hooaeg ja ettevaatavad kommentaarid on praeguseks olnud siiski piisavalt julgustavad, et analüütikutel pole olnud põhjust oma ootusi järgnevate kvartalite osas allapoole tuua, prognoosides tänavu S&P 500 firmade aktsiakasumi kasvu 10% ja tuleval aastal 9% (aasta alguses olid ootused vastavalt 9,4% ja 10,3%). See tähendab, et tänu hinnalangusele kaupleb S&P 500 18x käesoleva kasumit, mis on küll allpool viimase viie aasta keskmisest (18,6x), ent jääb kõrgemaks 10 aasta keskmisest tasemest (16,9x).

S&P 500 firmade aktsiakasumi ootuste muutused. Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 160 S&P 500 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon