LHV Group plaanib uut avalikku aktsiapakkumist - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Group plaanib uut avalikku aktsiapakkumist

10.05.2022 09:00

AS LHV Group teatas täna investoritele, et plaanib kaasata 25 miljonit eurot täiendavat kapitali plaanitud investeeringute rahastamiseks ja LHV Groupi ettevõtete kapitalipuhvrite suurendamiseks. Valdav osa täiendavast rahastusest kulub Ühendkuningriiki rajatava uue panga kapitaliseerimiseks pärast krediidiasutuse litsentsi saamist.

LHV Groupi nõukogu otsustas ettevõtte aktsiakapitali suurendamise uute lihtaktsiate väljalaskmise teel ning avaliku pakkumise esialgsed tingimused.

  • Plaan on kaasata investoritelt 25 miljonit eurot, võimalusega suurendada pakkumise mahtu 35 miljoni euroni. Ettevõte kavatseb välja lasta minimaalselt 694 444 ja maksimaalselt kuni 972 222 uut LHV Groupi lihtaktsiat. Täiendava emissiooni maht moodustab 2,3–3,2% olemasolevast aktsiakapitalist.
  • Ühe aktsia eest tuleb investoritel tasuda aktsia nimiväärtus, mis on 1 euro ning ülekurss alampiiriga 35 eurot, millest kõrgema ülekursi võib määrata LHV Groupi nõukogu hiljemalt märkimise alguseks.
  • Aktsiate avalik pakkumine on plaanis läbi viia märkimisõiguste kasutamisega (rights-issue). Märkimise eesõiguse omavate aktsionäride ring määratakse kindlaks 13. mai 2022 Nasdaq CSD arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga. Sellest tulenevalt on väärtpaberitega seotud õiguste muutumise päev (ex-päev) 12. mai 2022. Alates sellest kuupäevast ei ole uutel aktsionäridel eesõigust uute aktsiate märkimiseks.
  • Juhul, kui nõukogu ei kasuta oma õigust määrata eeltoodudust kõrgem ülekurss, antakse aktsionäridele iga olemasoleva 44 aktsia kohta üks märkimise eesõigus. Märkimise eesõiguste andmise täpsed põhimõtted sätestatakse prospektis.
  • Aktsiate märkimise eesõigustega on võimalik kaubelda börsil ehk neid on võimalik müüa ja ka osta. Kauplemine toimub vastavalt prospektis märgitud korrale eelduslikult ajavahemikul 18. mai 2022 kuni 30. mai 2022.
  • Uute aktsiate märkimine toimub eelduslikult ajavahemikul 18. mai 2022 kuni 01. juuni 2022.

Kõik pakkumise täpsemad tingimused avalikustatakse enne pakkumise algust prospektis. Pakkumise läbiviimise eeltingimuseks on Finantsinspektsiooni poolt täiendavate aktsiate avaliku pakkumise, noteerimise ja kauplemisele võtmise prospekti registreerimine, mis avalikustatakse pärast Finantsinspektsiooni poolset kinnitamist ning enne pakkumise välja kuulutamist LHV Groupi ja Finantsinspektsiooni kodulehtedel aadressidel vastavalt fi.ee ja investor.lhv.ee.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 700 inimese. LHV pangateenuseid kasutab märtsi lõpu seisuga 337 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 135 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 147 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Oluline informatsioon

Käesolev teave ei kujuta endast AS-i LHV Group aktsiate pakkumist ega üleskutset aktsiate ostmiseks. Pakkumise läbiviimise eeltingimuseks on Finantsinspektsiooni poolt prospekti heakskiitmine. Prospekt tehakse kättesaadavaks pärast prospekti kinnitamist ning enne pakkumise välja kuulutamist Finantsinspektsiooni ja AS-i LHV Group kodulehtedel aadressidel vastavalt fi.ee ja investor.lhv.ee. Investorid peaksid enne investeerimisotsuse tegemist tutvuma prospektis avaldatud informatsiooniga, et mõista kõiki investeeringuga seotud asjaolusid. Finantsinspektsiooni poolt prospekti heakskiitmine ei ole käsitletav AS-ile LHV Group ega pakutavatele väärtpaberitele heakskiidu andmisena.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon