Rahatark podcast: kuidas kriisides edukalt investeerida? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Rahatark podcast: kuidas kriisides edukalt investeerida?

Delfi Tasku

18.05.2022 11:12

Inimpsühholoogia ebaloogilisus tuleb LHV fondijuhi Kristo Oidermaa sõnul kõige ilmekamalt välja aktsiaturgudel, kus erinevalt tavaloogikast ostetakse aktsia, kui selle hind on kõrgeimal tasemel, ja müüakse, kui hind on kolinal kokku kukkunud. Kuid kriisis investeerides tuleb täielikult muuta oma mõtteviisi: teenimise asemel hakata säilitama.

„Kindlasti on ka rasketel aegadel võimalik turgu tundes ja õigesti toimides oma raha kasvatada, kuid peamine eesmärk peaks olema säilitada nii palju kapitalist kui võimalik, et oleks, mida kriisi järel uuesti kasvatama hakata. See tähendab tihti valusaid otsuseid. Kui portfell on rahapaigutuse osas mitmekesine, siis on võimalik ka kriisidest väga väheste kadudega välja tulla,” räägib fondijuht.

Ajakirjaniku Martin Hansoni intervjuud Kristo Oidermaaga kriisides investeerimisest saab kuulata Delfi podcastist "Rahatark".


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon