Miks hiinlased kodulaenu ei maksa? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Miks hiinlased kodulaenu ei maksa?

LHV

11.08.2022 09:19

LHV

Seekordses saates heidame pilgu lisaks välismaistele ettevõtetele ka kodumaiste börsifirmade tulemustesse. Lisaks räägime, mis toimub Hiinas ja kas sealne pingetest tulvil kinnisvarasektor ähvardab endaga koos langusesse tõmmata ka ülejäänud maailmamajanduse. Samuti otsime vastust küsimusele, kas turud on juba hullemaga arvestanud või on tegemist vaid ajutise kergendusralliga.

Kuigi suuremad USA börsiettevõtted on oma teise kvartali tulemused enamasti juba avalikustanud, leidub veel üksikuid üllatajaid, kelle nimi väärib mainimist. Üheks selliseks on laboriliha tootev Beyond Meat, mis enne mõnda viimast kvartalit oli oma valdkonnas investorite suur lemmik, kuid mida hoolimata kiiresti kasvavast tööstusest on nüüd tabanud olulised kasvuprobleemid.

Beyond tulemused näitasid selgelt, kui ohtlik võib lühikeseks müüjatele osutuda see, kui investorid näevad aktsia madalas hinnas hoopis head ostukohta.

Positiivse üllatajana avaldasid oma tulemused äsja ka kiiresti kasvav sõnumineerimise teenuseid pakkuv Twilio ja Ladina-Ameerika e-kaubanduse hiid MercadoLibre, millest viimane oli eelmisel aastal esindatud ka LHV aktiivselt juhitud II samba pensionifondides.

Heidame põgusa pilgu ka Balti börsiettevõtete märkimisväärsematele tulemustele, kus suurimaks üllatajaks osutus kunagine dividendiinvestorite lemmik Tallink. Ehkki teise kvartali näitajad tulid tugevad, liigub Tallinki kohal veel mitmeid murepilvi, mis ei lase aktsia hinnal taastuda. Saame teada, mida arvavad saate tegijad Tallinki tulevikust just pikemas perspektiivist – arvamusi on selles osas mitmesuguseid.

Saate teises pooles jõuame seekordse osa põhiteemani ja hakkame otsima vastust pealkirjas esitatud küsimusele. Olukord on seda tõsisem, et Hiina kinnisvarasektor moodustab riigi kogumajandusest märkimisväärse osa, võimendades käimasolevat kriisi veelgi. Paljud arendajad on mattunud suure võlakoorma olla, takistades käimasolevate projektide lõpuleviimist ning pannes inimesed meelt avaldama.

Viimases veerandis võtame ette ühe lugeja küsimuse ning saame teada, kas hiljutine börsiralli on pigem surnud kassi põrge või uue tõusutsükli algus. Ehk tasuks praegu valitsevat turuvolatiilsust hoopis ära kasutada lühiajalisemalt kaubeldes?

Lõpetuseks vaatame, mida arvavad saate tegijad naftahinnast lühemas perspektiivis.

Stuudios on LHV vanemmaakler Nelli Janson, majandusanalüütik Kristo Aab ja aktsiaturgude analüütik Karl Tiit.

Finantsteenuseid pakub AS LHV Pank. Tutvu finantsteenuste tingimustega aadressil www.lhv.ee ja küsi nõu meie asjatundjalt. Podcastis esitatud seisukohad on informatiivsed ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. AS LHV Pank ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest. Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised. Võimalike kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Investeerimisotsuste tegemisel kasuta ametlikku informatsiooni väärtpaberi kohta, tutvudes iseseisvalt riskide ja tingimustega.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon