Nädal turgudel: milline uudis vallandaks tururalli? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Nädal turgudel: milline uudis vallandaks tururalli?

LHV

25.08.2022 10:41

LHV

Turutegijate seekordses saates räägime lõpusirgele jõudnud kvartalitulemuste hooajast, mis viimastel päevadel on veel mitmeid üllatusi pakkunud. Arutame, kui suurt rolli mängib naftahinna muutus inflatsiooni kujunemisel ning kas kuidas mõjutab sõjaolukord Ukrainas üleminekut fossiilsetelt kütustelt roheenergiale. Saate lõpuosas heidame pilku värskele investorite sentimenti mõõtvale uuringule ja arutame, miks on praegu see viimase 15 aasta madalaimal tasemel ning mis võiks seda parandada.

2022. aasta teise kvartali tulemuste osas avaldas äsja oma tulemused koroonakriisist kõvasti kasu saanud Zoom Video Communications. Kuna maailm on nüüd mõnda aega lukust lahti olnud ja inimesed suures osas tagasi pöördunud oma tavapärase eluviisi juurde, on oluliselt aeglustunud ka ettevõtte tegevusmahud. Ehkki ettevõtte tulud jäid analüütikute hinnangutele alla, lisas optimismi tuleviku suhtes äriklientide arvu jätkuvalt tugev suurenemine.

Heidame pilgu ka küberturvalisuse teenuseid pakkuva Palo Alto Networksi avaldatud tulemustele ning arutame, kas sõja mõjust tulenev taganttuul küberjulgeoleku ettevõtetele on vaid ajutine nähtus, või pikemaajalisem trend. Ettevõtte teise kvartali tulemused olid siiski paljulubavad, ületades analüütikute hinnanguid nii tulude kui ka kasumi osas. Tugevad tulemused kergitasid esmaspäeval aktsia hinda 12% võrra, ehkki positiivsus laines üle kogu sektori.

Lisaks kvartalitulemustele lahkame hiljuti Bank of America poolt läbiviidud investorküsitlust, millest selgus fondijuhtide negatiivseim sentiment alates 2008. aasta finantskriisist. 2022. aastal on kiiresti kasvanud ka fondijuhtide osakaal, kes usuvad, et järgmise 12 kuu jooksul tabab börse uus krahh. Augustis läbiviidud küsitluse põhjal usub sellisesse stsenaariumisse 58% vastanutest, mis on kõrgeim alates 2020. aasta maist.

Stuudios on LHV vanemmaakler Nelli Janson, majandusanalüütik Kristo Aab ja aktsiaturgude analüütik Karl Tiit.

Finantsteenuseid pakub AS LHV Pank. Tutvu finantsteenuste tingimustega aadressil www.lhv.ee ja küsi nõu meie asjatundjalt. Podcastis esitatud seisukohad on informatiivsed ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. AS LHV Pank ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest. Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised. Võimalike kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Investeerimisotsuste tegemisel kasuta ametlikku informatsiooni väärtpaberi kohta, tutvudes iseseisvalt riskide ja tingimustega.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon