Alustava investori baaskursus annab hüppelaua investeerimiseks - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Alustava investori baaskursus annab hüppelaua investeerimiseks

LHV

25.08.2022 16:00

iStockphoto

22. hooaega alustav LHV Investeerimiskool annab lisaks teadmistele ka midagi käega katsutavamat – iga "Alustava investori baaskursuse" läbinud ning eksami sooritanud osaleja saab vastava diplomi. Nii saab selle omandaja veenduda, et seminaridel välja käidud teadmised on ka kinnistunud. Teadmiste praktikas kasutamine jääb küll iga osaleja enda õlule.

Eelmistel aastatel end tõestanud Zoom keskkond on kasutusel ka sel korral, lisaks kantakse kõiki seminare üle LHV finantsportaali Facebooki lehel. See annab võimaluse osaleda asukohast sõltumata ka kõige kaugematest Eestimaa nurkadest. Seminarid toimuvad 13.09 kuni 25.10 teisipäeviti kell 15.30.

Investori baaskursuse läbimiseks tuleb osaleda kuuel veebikoolitusel ja seejärel sooritada eksam. Kõik eksami sooritanud saavad teadmiste omandamist kinnitava diplomi. "Alustava investori baaskursuse" hulka kuuluvad järgmised seminarid:

13.09 Investeerimise ABC, Erko Rebane
27.09 Kuidas investeerida Balti turgudel, Raido Tõnisson
4.10 Kuidas kaubelda USA aktsiatega? Nelli Janson
11.10 Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid? Karl Tiit
18.10 Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele, Maarja Pärs
25.10 Makromajanduslike näitajate tutvustus, Kristo Aab

Järgnevalt tutvustame lähemalt seminaride sisu

13.09 Investeerimise ABC

Seminarisarja sissejuhatav loeng. Otsime vastust küsimustele: Mis on investeerimine? Kuidas alustada investeerimist? Millesse investeerida? Läheneme investeerimisele ka praktilise poole pealt, vaatame erinevaid näiteid, anname viiteid infoallikatele ning jagame mõtteid kuidas iseseisvalt infot koguma hakata. Seminari raames vaatame üle, milliseid võimalusi pakub virtuaalportfell.

Seminari juhatab LHV Finantsportaali sisujuht Erko Rebane

20.09 Kuidas alustada väikeste summadega?

Alustaval investoril on enamasti kaks probleemi – puudu on nii suurtest summadest kui ka ajast. Seminaril võtame vaatluse alla just need probleemid. Milliseid instrumente valida kui investeeritavad summad ei ole suured? Kas üldse on mõtet väikeste summade investeerimisega vaeva näha? Mis on alustava investor peamised vead? Mis on erinevate toodete plussid ja miinused? Lisaks vaatame üle peamised infokanalid, millega iga investor peaks kursis olema.

Seminari juhatab LHV maakler Martin Uutman

27.09 Kuidas investeerida Balti turgudel

Balti väärtpaberiturg on sobilik koht nii algajale kui ka juba kogenenumale investorile. Seminaril võtame vaatluse alla Balti börsi eripärad, mille poolest see erineb välisturgudele investeerimisest ning tutvustame kasulikke allikaid, mis investeerimis- või kauplemisotsuste langetamisel abiks on. Samuti vaatame, mida tuleks teada Balti börsi ettevõtetelt saadud dividendide kohta.

Seminari juhatab LHV analüütik Raido Tõnisson.

4.10 Kuidas kaubelda USA aktsiatega?

USA väärtpaberiturg on maailma suurim ja aktiivseim. Võtame vaatluse alla USA väärtpaberituru eripärad: millal algab ja lõpeb regulaarne kauplemine, mis on eel- ja järelkauplemine, milliseid orderitüüpe kasutada. Vaatleme mille poolest erineb sealsel väärtpaberiturul tegutsemine koduturule investeerimisest. Kuidas toimub sealsel turul kauplemine ja millele peab tähelepanu pöörama. Loomulikult ei saa mööda vaadata investeerimisega kaasnevatest ohtudest ning toome välja USA aktsiaturu eripärad. Seminar on mõeldud eelkõige alustavale investorile, kellel on mõningad kogemused koduturule investeerimisest olemas.

Seminari viib läbi LHV vanemmaakler Nelli Janson.

11.10 Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid?

Kuidas analüüsida ettevõtete finantsnäitajaid? Fundamentaalne analüüs keskendub ettevõtte majandusnäitajatele, konkurentsieelistele ning juhtkonna pädevuse hindamisele. Alustame algusest ning räägime lahti tähtsamad kasumiaruande, bilansi ja rahavoogude aruande osad. Vaatame finantstulemuste muutuste trende ning arvutame näitajaid ettevõtete näidete põhjal. Heidame pilgu ka lihtsamatele aktsiahinnast sõltuvatele suhtarvudele ja läbi nende ettevõtte väärtuse leidmisele. Seminar on mõeldud algajatele, kes alles alustavad fundamentaalse analüüsi tundma õppimisega.

Seminari viib läbi LHV aktsiaturgude vanemanalüütik Karl Tiit.

18.10 Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele

Investeerimisest räägitakse sageli aktsiainvesteeringute valguses. Riskide hajutamise eesmärgil on võimalik investeerimisportfelli mitmekesistada ka muude instrumentidega, mille üheks võimaluseks on võlakirjad. Seminar annab ülevaate võlakirjast kui alternatiivsest investeerimisvõimalusest, selle eelistest ja puudustest. Toome välja põhiprintsiibid, millest lähtuvalt sobilikke võlakirju valida. Lisaks tutvustatakse peamisi globaalseid trende võlakirjaturgudel ning vaatame, kuidas on seni läinud kohaliku Balti turu võlakirjadel. Seminar on suunatud nii alustavale kui ka edasijõudnud investorile, kellel on huvi täiendavate investeerimisvõimaluste vastu.

Seminari viib läbi LHV portfellihaldur Maarja Pärs.

25.10 Makromajanduslike näitajate tutvustus

Mis on SKP? Kuidas seda mõõdetakse? Mida näitab inflatsioon? Miks intresside tõstmine pidurdab hinnakasvu? Räägime nendest ja teistest peamistest makromajanduslikest indikaatoritest - kuidas neid koostatakse, mida nad näitavad ning ka sellest, mida nad ei näita. Kuna keskpangad on tõusnud finantsturgude tähelepanu keskpunkti, siis arutleme ka selle üle kuidas rahapoliitilised otsused mõjutavad inflatsiooni ja millised on üldse keskpanga tööriistad oma eesmärkide saavutamiseks. Seminar on mõeldud kõigile alustajatele, kes püüavad makromajanduslike näitajate maailmas paremini orienteeruda või lihtsalt varem õpitud teadmisi värskendada.

Seminari viib läbi LHV makroanalüütik Kristo Aab

 

Seminaridel osalemine on kõigile tasuta!

Registreeri kursusele ->

Edukat investeerimist ja kohtumiseni veebiseminaridel!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon