Nädal turgudel: sobrame isiklikes portfellides - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Nädal turgudel: sobrame isiklikes portfellides

LHV

15.09.2022 09:39

LHV

Värskes episoodis vaagime, miks turu reaktsioon USA inflatsiooninäitajale nii valus oli ning arutleme, kui suureks võiksid kujuneda USA keskpanga järgmised intressitõsted. Karl jagab oma muljeid kohtumistelt Rootsi ettevõtetega ja kirsina tordil laotame laiali oma isiklikud portfellid.

Teisipäeval selgunud hinnangutest kiirem USA augustikuu inflatsioon põhjustas aktsiaturgudel suurima languspäeva alates 2020. aastast, kahanedes S&P 500 näol 4,3%, samas kui Nasdaq 100 loovutas 5,2%. Kas niivõrd järsk langus oli ikka õigustatud, või hindasid investorid osaliselt sisse juba ka seda, et keskpank võib intressitõstete osas agressiivsema lähenemisviisi võtta?

Äsja avaldatud Enefit Greeni augusti tootmistulemused viivad meid aruteluni Euroopas aset leidva energiakriisi üle, kus olukord muutub iga päevaga. Filofeerime ka selle üle, millised on energia juurde saamise võimalused alternatiivsetest allikatest - selge on aga see, et kiireid lahendusi selles osas ei eksisteeri.

Saate teises pooles räägib meie varahalduse tiimi analüütik Karl, kuidas nad septembri alguses külastasid kolme päeva jooksul 15 erinevat Skandinaavia ettevõtet ja kas mõni tekitas meie puhul ka investeerimismõtteid. Kuna sellise aktsiooni ettevõtmine nõuab teataval hulgal ajaressurssi, ei ole selleks valmis sugugi kõik aktsionärid. See aga annab kohapeal äriga tutvunud huvilistele teiste ees olulise turueelise. Loe lähemalt Rootsi ettevõtetest aadressil https://fp.lhv.ee/news/newsView?locale=et&newsId=5638629.

Podcasti lõpuosas avame saatetegijate isiklikud portfellid ja saame teada, kelle porfellis on ülekaalus börsil kaubeldavad toorained ning kes investeerib pigem traditsioonilistesse aktsiainstrumentidesse.


Kirjuta meile aadressil turutegijad@lhv.ee.

Finantsteenuseid pakub AS LHV Pank. Tutvu finantsteenuste tingimustega aadressil www.lhv.ee ja küsi nõu meie asjatundjalt. Podcastis esitatud seisukohad on informatiivsed ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. AS LHV Pank ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest. Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised. Võimalike kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Investeerimisotsuste tegemisel kasuta ametlikku informatsiooni väärtpaberi kohta, tutvudes iseseisvalt riskide ja tingimustega.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon