DelfinGroupi aktsiate avalik pakkumine aktsionäride poolt - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

DelfinGroupi aktsiate avalik pakkumine aktsionäride poolt

22.09.2022 11:00

Läti finants - ja kapitaliturgude komisjon (FCMC) on kinnitanud kahe AS Delfingroup-i suurima aktsionäri SIA L24 Finance ja SIA EC finance poolt esitatud prospektid nendele kuuluvate aktsiate osaliseks müügiks avaliku pakkumise kaudu. Kõigil investoritel Lätis, Leedus ja Eestis on võimalus osta kuni 5,4 miljonit Delfingroup-i aktsiat. Osana avalikust pakkumisest pakuvad L24 Finance kuni 3,65 miljonit aktsiat ja EC finance kuni 1,75 miljonit aktsiat.

Aktsiahind on börsil 20. septembri päeva lõpu seisuga EUR 1,518. Nasdaq Riia börsi informatsiooni kohaselt oli kaubeldud aktsiate arvuga kaalutud keskmine aktsiahind vahemikus 12. juuli kuni 12 september 2022 EUR 1,485. Vastavalt välja kujunenud turupraktikale pakutakse investoritele avalikus pakkumises aktsiaid madalama hinnaga EUR 1,44 mis on 3% allahindlus võrreldes kaalutud keskmise aktsiahinnaga.  Märkimisperiood kestab alates 26. septembrist kuni 5. oktoobrini.

Vastavalt avaliku pakkumise prospektidele on detailne informatsioon DelfinGroup-i aktsiate avalikest pakkumistest avaldatud veebilehel www.shareoffering.lv.

Didzis Ādmīdiņš, Delfingroup-i juhatuse esimees: “Fakt et kaks suurimat aktsionäri planeerivad üsna väikese osa müüki oma osalusest võib vaadelda positiivselt tänu vabalt kaubeldavate aktsiate osakaalu suurenemisele. Aktsia likviidsus paraneb ning eeldatavasti tulevikus päevakäibed börsil kasvavad. Sellest saavad kasu nii olemasolevad kui ka uued aktsionärid. See et aktsiaid pakutakse läbi avaliku pakkumise on innovatiivne samm Läti kapitaliturgudel”

Agris Evertovskis, Delfingroup-i nõukogu esimees ja asutaja: “Ettevõte on IPO-st alates jätkanud kasvu ja aktsiahind, koos makstud dividendidega, on võrreldes teiste Balti aktsiatega üks tugevamaid 2022 aasta jooksul. Ma ei ole ei IPO käigus ega ka pärast, börsil müünud Delfingroupi aktsiaid ja otsustasin et on aeg vähesel määral (umbes üks seitsmendik) seda teha. Avalik Pakkumine on läbipaistev viis selleks ja see suurendab vabalt kaubeldavate aktsiate osakaalu. Täiendav põhjus müügiks on kokkulepe börsiga, kus lubasime et pooleteise aasta jooksul viime vabalt kaubeldavate aktsiate osa vastavusse Balti Põhinimekirja reeglitega ehk vähemalt 25 protsendini kogu aktsiatest. Pärast edukaid avalikke pakkumisi langeb mõlema suuraktsionäri osalus alla 50%. Huvitatud investoritele pakub see võimaluse osta suuremaid aktsiakoguseid fikseeritud hinnaga ning saada osa stabiilselt kasvavast börsiettevõttest, mis maksab regulaarselt dividende. Ma asutasin selle ettevõtte 2009. aasta majanduskriisi ajal ja usun jätkuvalt, et see on hea investeering läbi kõigi majandustsükli osade.”

Delfingroup on üks suuremaid Läti ettevõtteid Balti Põhinimekirjas. Sellel aastal plaanib ettevõte jõuda EUR 7,5 miljonise maksueelse kasumini, mis on 44% rohkem võrreldes 2021. aastaga. Laenuportfelli kasv on prognoositult 44% ning selle suurus jõuab EUR 62 miljonini. Vastavalt ettevõtte strateegilistele finantseesmärkidele planeeritakse 2024. aastaga saavutada neto laenuportfelli suuruseks EUR 95 miljonit ja maksueelseks kasumiks EUR 16 miljonit. Käibekapitali juhtimiseks kasutab Delfingroup diversifitseeritud kapitali kaasamise struktuuri ja emiteerib nii võlakirju kui kasutab erinevaid investeerimisplatvorme kapitali kaasamiseks.

Delfingroup on olnud kasumlik iga aasta alates 2010 ning samas pidevalt taganud kõrge kasvumäära. Vaatamata turuolukorrale on ettevõtte aktsiahind börsil olnud väga stabiilne esimese aasta jooksul pärast noteerimist. Delfingroupi investorid saavad tänu ettevõtte dividendipoliitikale regulaarseid dividende, mis on Baltikumi turul unikaalne – vähemalt 50% kasumist on igas kvartalis aktsionäridele välja makstud ja ettevõte kavatseb selle praktikaga jätkata. Lisaks makstakse ka aastaseid dividend. Alates 1. jaanuar 2022 on ettevõte teinud neli dividendimakset kokku peaaegu EUR 4 miljoni suuruses mahus, mis on EUR 0,0879 aktsia kohta. Lisaks on selle aasta jooksul planeeritud veel kaks dividendimakset.

Praegu on suurimad Delfingroupi aktsionärid L24 finance (57,53%), EC finance (18,81%) ja AE Consulting (8,83%) ning ülejäänud aktsionäridele kuulub 14,83% aktsiatest.

 

Lahtiütlus: Tegemist on reklaamiga. (1) SIA L24 Finance; (2) SIA EC finance poolt pakutavate AS “Delfingroup-i”aktsiate Avaliku Pakkumise kinnitatud prospektid on avaldatud järgneval kodulehel: www.fktk.lv . Prospektide kinnitamist ei saa käsitleda kui kutset aktsiate ostmiseks või aktsiate pakkumist. Vajadusel pea nõu spetsialistiga. Enne kui investeerid Pakkumise Aktsiatesse tutvu tähelepanelikult prospektidega, et aru saada võimalikest riskidest.

AS DelfinGroupist

2009. aastal asutatud DelfinGroup on litsentseeritud finantsteenuste firma, mis opereerib kahte kaubamärki – Banknote ja VIZIA. Grupi põhiteenusteks on kasutatud asjade müük esindustes ja internetis, pandi tagatisel laenud, tarbimislaenud, osta-nüüd-maksa-hiljem laenud (BNPL) ja seenior-laenud, mis on suunatud eakamatele klientidele. Kõiki tooteid ja teenuseid pakutakse nii e-poes kui ka enam kui 90 esinduses üle Läti. DelfinGroup annab kuus välja keskmiselt 35 000 erinevat laenu ja neil on üle 400 000 registreeritud kliendi. Ettevõttes töötab enam kui 300 inimest. Alates 2014 aastast on Delfingroup tuntud kui võlakirja emitent Nasdaq Riia Börsil ning alates 2021 kui Balti Põhinimekirjas kaubeldav noteeritud börsiettevõtte. Ettevõtte IPO 2021. aastal tõi ligi 6000 uut aktsionäri. Ettevõte maksab regulaarselt dividende. 2022. aasta esimeses poolaastas kasvas ettevõtte neto laenuportfell EUR 53,8 miljonini ja EBITDA ulatus EUR 5,8 miljonini ning maksueelne kasum EUR 3,6 miljonini. DelfinGroupi jätkusuutlikkus (ESG-poliitika) põhineb tugeval juhtimisel, finantstehnoloogia innovatsioonil, vastutustundlikul laenamisel ja ringmajanduse toetamisel. Ettevõte on alates 2010. aastast olnud kasumlik.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon