Teade LHV aktiivselt juhitud kohustuslike pensionifondide prospektide muutmise kohta - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Teade LHV aktiivselt juhitud kohustuslike pensionifondide prospektide muutmise kohta

LHV

23.09.2022 14:02

Aktsiaselts LHV Varahaldus teatab, et alates 2. jaanuarist 2023. a muutuvad LHV Pensionifondi XL, LHV Pensionifondi L, LHV Pensionifondi M, LHV Pensionifondi S, LHV Pensionifondi XS ja LHV Pensionifondi Roheline prospektid. Finantsinspektsiooni on prospektide muutumisest teavitatud 23.09.2022.

Fondide prospektides on tehtud järgnevad muudatused:

a) Fondide vara on edaspidi lubatud investeerida tuletisinstrumentidesse, mille alusvaraks on toore ja väärtpaberitesse, mille alusvaraks on toormed;

b) Muudetud on Fondide arvelduskontodel hoitava raha hulka reguleeriva sätte sõnastust.

Muudatuste kohta täpsema ülevaate saamiseks palume Teil lisaks muudatuste mõju analüüsile tutvuda ka muudetud prospektide ja põhiteabe dokumentidega.

Muudatused on Fondivalitseja hinnangul olulised, kuna muutuvad oluliselt Fondide investeerimispiirangud. Fondide osakuomanikel on võimalik investeeringust Fondide osakutesse väljuda ilma lisakuludeta. Nõuetele vastav avaldus peab olema esitatud ja registripidajale laekunud hiljemalt 30. novembril 2022. a.

Fondide prospektide muudatused jõustuvad 02.01.2023.

LHV Pensionifond XL, LHV Pensionifond L, LHV Pensionifond M, LHV Pensionifond S ja LHV Pensionifond XS prospekt (kehtib alates 02.01.2023)
LHV Pensionifond Roheline prospekt (kehtib alates 02.01.2023)
LHV Pensionifond XL põhiteave
LHV Pensionifond L põhiteave
LHV Pensionifond M põhiteave
LHV Pensionifond S põhiteave
LHV Pensionifond XS põhiteave
LHV Pensionifond Roheline põhiteave
Fondide prospekti muutmise mõju analüüs

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Tutvu fondide prospektide ja põhiteabega lhv.ee/pension ja pea nõu asjatundjaga.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon