Börsihai 2022 alustab - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai 2022 alustab

LHV

03.10.2022 08:41

LHV

USA börside avanemisega täna kell 16.30 alustab Eesti populaarseim aktsiamäng „Börsihai“ oma 21. hooaega, et selgitada välja osavaim rahakasvataja. Peaauhinna ehk 5000 euro nimel alustavad jahti üle 3000 investeerimishuvilise. Mängu eesmärgiks on kolme nädala jooksul teha virtuaalselt väärtpaberitehinguid ning kasvatada oma portfelli päris rahaga riskimata.

LHV maakleritegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on „Börsihai“ hea võimalus just uutele investoritele ja neile, kes investeerimismaailma sisenemiseks alles julgust koguvad. „Siin mängus pole oluline, kui vana sa oled või milline on eelnev investeerimise kogemus. Igaüks saab valida endale sobiva strateegia, võtta riske ilma päris raha mängu panemata ja võrrelda end nii sõprade kui ka mitmete kogenud investoritega,“ ütles Pikkel.

„Tänases tuleviku osas üsna segases majandusolukorras on aktsiamäng ideaalne koht, kus esimesed katsetused investeerimismaailmas teha. Nii ei pea päris rahaga riskima ja lisaks saab end võrrelda nii tuttavate kui ka kogenud mängijatega,“ ütles Pikkel. Kuigi kauplemine toimub virtuaalrahaga, siis mängu võitja teenib 5000 eurot ja parim koolinoor 1000 eurot päris raha. Lisaks premeeritakse 1000 euroga igal nädalal enim oma portfelli kasvatanud osalejat ja 100 euroga nädala jooksul enim raha kasvatanud noort.

Rõõmustav on näha, et aktsiamängu on oma õppeprogrammidesse lisanud ka mitmed koolid. Mängu eel on suurima osalejate arvuga kooliks Rõngu Keskkool 18 osalejaga ning kaugel pole Saarepeedi Kool 12 ja Kolga-Jaani Kool 8 osalejaga. Ka erinevate meeskondade ja firmade sees tõotab tulla põnev heitlus. Enim on osalejaid kogunud suunamudijad Andrei Zevakin ja Robin Valting kelle jälgiad mängivad AZ & Robin tiimis. Nende järel on kaks korporatsiooni: Rotalia ja EÜS Põhjala.

Mäng toimub USA börsidel

Iga börsihai saab virtuaalportfelli, mille väärtuseks on mängu alguses 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. Portfelli lisatud rahaga saab osaleja hakata oma aktsiaportfelli üles ehitama Standard & Poor’s 500 indeksi aktsiatest.

Mäng toimub 3. oktoobrist kuni 21. oktoobrini 2021 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 21. oktoobri seisuga turul kõige rohkem väärt. Mängule saab registreerida kuni mängu lõpuni.

Esimesed rahakanded osalejate virtuaalkontodele tehakse kell 15.00, pärast mida saab ordereid edastama hakata.

Mängust osavõtmine on väga lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehekülge lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel. Registreerimine on avatud kuni mängu lõpuni.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

LHV on investeerimismängu „Börsihai“ korraldanud juba 21 aastat ning kokku on aastate jooksul mängust osa võtnud üle 45 000 investeerimishuvilise. Mullusest lahingust väljus võitjana Elvin Heinla, kes suutis kolme nädalaga oma investeeringuid kasvatada 42,7% võrra.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon