Täna lõpeb DelfinGroupi aktsiate märkimine - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Täna lõpeb DelfinGroupi aktsiate märkimine

LHV

05.10.2022 08:48

Läti finantsettevõtte DelfinGroupi aktsiate märkimine lõpeb täna, 5. oktoobril. Osana avalikust pakkumisest pakuvad L24 Finance kuni 3,65 miljonit aktsiat ja EC finance kuni 1,75 miljonit aktsiat. Aktsia märkimishind on 1,44 eurot ja minimaalne märkimise kogus on 1 aktsia.

Delfingroup on üks suuremaid Läti ettevõtteid Balti Põhinimekirjas. Sellel aastal plaanib ettevõte jõuda EUR 7,5 miljonise maksueelse kasumini, mis on 44% rohkem võrreldes 2021. aastaga. Laenuportfelli kasv on prognoositult 44% ning selle suurus jõuab EUR 62 miljonini. Vastavalt ettevõtte strateegilistele finantseesmärkidele planeeritakse 2024. aastaga saavutada neto laenuportfelli suuruseks EUR 95 miljonit ja maksueelseks kasumiks EUR 16 miljonit. Käibekapitali juhtimiseks kasutab Delfingroup diversifitseeritud kapitali kaasamise struktuuri ja emiteerib nii võlakirju kui kasutab erinevaid investeerimisplatvorme kapitali kaasamiseks.

Delfingroup on olnud kasumlik iga aasta alates 2010 ning samas pidevalt taganud kõrge kasvumäära. Vaatamata turuolukorrale on ettevõtte aktsiahind börsil olnud väga stabiilne esimese aasta jooksul pärast noteerimist. Delfingroupi investorid saavad tänu ettevõtte dividendipoliitikale regulaarseid dividende, mis on Baltikumi turul unikaalne – vähemalt 50% kasumist on iga kvartal aktsionäridele välja makstud ja ettevõte kavatseb selle praktikaga jätkata. Lisaks makstakse ka aastaseid dividende. Alates 1. jaanuar 2022 on ettevõte teinud viis dividendimakset kokku ligikaudu EUR 4,6 miljoni suuruses mahus, mis on EUR 0,1013 aktsia kohta. Lisaks on selle aasta jooksul planeeritud veel üks dividendimakse.

Praegu on suurimad Delfingroupi aktsionärid L24 finance (57,53%), EC finance (18,81%) ja AE Consulting (8,83%) ning ülejäänud aktsionäridele kuulub 14,83% aktsiatest.

SIA L24 Finance pakub kuni 3 650 000 AS DelfinGroup-i aktsiat, mis on kokku kuni 8,05% tema kogu osalusest. Kui kõik aktsiad saavad müüdud jääb SIA L24 Finance-ile 49,48% DelfinGroup-i aktsiatest.

SIA EC finance pakub kuni 1 750 000 AS DelfinGroup-i aktsiat, mis on kokku 3,86% tema kogu osalusest. Kui kõik aktsiad saavad müüdud jääb SIA EC Finance-ile 14,95% DelfinGroup-i aktsiatest.

Aktsiate märkimine algas kõigis kolmes Balti riigis 26. septembril kell 10:00 ja lõpeb 5. oktoobril kell 14:30. LHV kliendid saavad aktsiaid märkida pangakontorites ja internetipanga jaotises "Raha kasvatamine" → "Väärtpaberite märkimine". Märkimiskorralduse esitamine maksab 3 eurot.

Vastavalt avaliku pakkumise prospektidele on detailne informatsioon DelfinGroup-i aktsiate avalikest pakkumistest avaldatud veebilehel lhv.ee/delfingroup.

LHV Pank on käesolevate DelfinGroupi aktsiate Avalike Pakkumiste peakorraldaja ja globaalne koordinaator.

Tegemist on reklaamiga. (1) SIA L24 Finance; (2) SIA EC finance poolt pakutavate AS “Delfingroup-i”aktsiate Avaliku Pakkumise kinnitatud prospektid on avaldatud järgneval kodulehel: www.fktk.lv . Prospektide kinnitamist ei saa käsitleda kui kutset aktsiate ostmiseks või aktsiate pakkumist. Vajadusel pea nõu spetsialistiga. Enne kui investeerid Pakkumise Aktsiatesse tutvu tähelepanelikult prospektidega, et aru saada võimalikest riskidest.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon