Täna algab ravimifirma Molner IPO - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Täna algab ravimifirma Molner IPO

LHV

24.10.2022 10:16

Allikas: J. Molner

USA ja Kanada turule geneerilisi ravimeid välja töötav Eesti ravimifirma J. Molner AS (Molner) alustab 24. oktoobril 2022 aktsiate esmast avalikku pakkumist (IPO). Pakkumise kogumaht on ligikaudu 1 miljon eurot ning aktsiate viimane märkimispäev on 4. november.

Ettevõte töötab välja USA ja Kanada turule mõeldud geneerilisi eriravimeid ning kavatseb kasutada IPO tulu ettevõtte tegevuse edasiarendamiseks. Molner kavatseb värvata uusi töötajaid ning tõsta Tallinnas Mustamäel asuva laboratooriumi võimekust. Samuti kavatseb ettevõte IPO tuluga kiirendada uute toodete turuletulekut, mille seas on esimesed ravimid J. Molneri kaubamärgi all 2023. aasta esimeses pooles, teatas ettevõte.

„Molner on alustanud Tallinnas asuvas laboris oma ravimite väljatöötamist, et alates 2023. aastast tarnida esimesed geneerilised ravimid maailma suurimale ravimiturule, USA-sse. Molner jätkab ettevalmistustöid nii ettevõttesiseselt väljatöötatud kui ka litsentsi alusel omandatud ravimite osas, et kasvatada tooteportfelli. Avaliku ettevõtte staatus annab Molneri tegevusele läbipaistvuse ning usaldusväärsuse, seda Molneri aktsionäride, töötajate ja potentsiaalsete investorite silmis, toetades nii Molneri kasvu lähiaastatel,“ ütles J. Molner AS-i asutaja ja tegevjuht Jason Grenfell-Gardner.

Grenfell-Gardneril on üle 20-aastane farmaatsiavaldkonna kogemus. Muuhulgas on ta töötanud mitmel ametikohal Londoni börsil noteeritud rahvusvahelises geneeriliste ravimite ettevõttes Hikma Pharmaceuticals ja selle USA tütarettevõttes West-Ward Pharmaceuticals.

Molner keskendub geneerilistele eriravimitele ning ei tegele seetõttu tablettide ja kapslite arendusega. Arendustöö fookuses on dermatoloogias kasutatavad paiksed ravimid ning steriilsetest ravimivormidest haiglates kasutatavad viaalidesse ja ampullidesse pakendatud süstelahused. Ravimite tootmiseks kasutab Molner lepingulisi partnereid.

J. Molner AS on valdusettevõte, millel on kolm tütarettevõtet: The J. Molner Company OÜ Eestis, The J. Molner Company Inc. Kanadas ning The J. Molner Company LLC USA-s. Kokku on Molneris ja tütarettevõtetes ligi 20 töötajat. The J. Molner Company OÜ 2022. aasta esimese poole käive oli 162 000 eurot, mis tuli teistele ravimitootjatele osutatud teadus- ja arendustegevuse teenustest. Hetkel keskendub ettevõte omatoodete arendusele ning esimeste enda ravimite turuletoomisele. 2022. aasta juulis omandas Molner USA-s kolme sealses Toidu- ja Ravimiametis registreeritud ravimi müügiload.

Molner esitas oma esimese ravimitaotluse Kanada Ravimiametile (Health Canada) geneerilise süstitava südameravimi MOC-001 osas, mis saab eeldatavasti heakskiidu järgmisel aastal.

The J. Molner Company asutati 2020. aastal ning selle aluseks oli USA ravimiettevõtte Teligent poolt 2015. aastal Tallinnase rajatud laboratoorium. 2020. aastal lõpetas Teligent tegevuse Eestis, põhjuseks pandeemia ja sellest tulenenud majanduslikud raskused, ning loodi The J. Molner Company. Molner vastab täielikult kõigile regulatiivsetele nõudmistele ning ettevõttel on Eesti Ravimiametilt tootmise tegevusluba nr 876.

Molneri juriidiline nõustaja on Ellex Raidla Advokaadibüroo ja finantsnõustaja LHV Pank.

Peale edukat pakkumist saaks Molnerist Baltimaade ainus börsil noteeritud ravimifirma.

Pakkumise kohta saab lisainfot ettevõtte kirjeldusest aadressil https://www.jmolner.com/et/investor.

Molneri foto- ja videomaterjal: https://jmolner.rocks/.

Lisainfo:

Jason Grenfell-Gardner
Asutaja
The J. Molner
+372 536 00 346
jason@jmolner.com

 

Pakkumisest

Molner AS-i aktsiate esmase avaliku pakkumise märkimisperiood algab esmaspäeval, 24. oktoobril 2022 kell 10.00 ning lõpeb reedel, 4. novembril 2022 kell 16.00. Pakkumine toimub Eestis ja Lätis.

Molner AS pakub kuni 123 152 aktsiat hinnaga 8,12 eurot aktsia kohta, millest 1 euro on nimiväärtus ja 7,12 eurot on ülekurss. Aktsiate minimaalne märkimise kogus on üks aktsia. Juhul kui nõudlus aktsiate järele kujuneb suureks ning märgitud aktsiate kogus on suurem pakutavate aktsiate kogusest, võib emitent suurendada pakkumise mahtu 20% võrra, kuni 147 783 aktsiani. Pakkumise eeldatav tulu on ligikaudu 1 miljon eurot, ülemärkimise ja pakkumise mahu suurendamise korral kuni 1,2 miljonit eurot.

Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon otsustas 19. oktoobril 2022 rahuldada Molner AS-i taotluse ja võtta teatud tingimustel ettevõtte aktsiad kauplemisele Nasdaq Tallinn AS-i poolt korraldatavas kauplemissüsteemis First North. Läti Finants- ja Kapitaliturgude Komisjon kinnitas 21. oktoobril 2022 ettevõtte kirjelduse ja pakkumisdokumendi vastavust Läti regulatiivsetele nõuetele Lätis avaliku pakkumise korraldamiseks.

Pakkumises saavad osaleda juriidilised ja füüsilised isikud Eestis ja Lätis, kellel on mõne Nasdaq CSD kontohalduri (panga) või finantsinstitutsiooni, kes on Nasdaq Tallinna Börsi liige vahendusel avatud väärtpaberikonto. Vastavate kontohaldurite nimekiri on Nasdaq CSD veebilehel https://nasdaqcsd.com/et/kontohaldurite-nimekiri/, Nasdaq Tallinna Börsi liikmete nimekiri on kättesaadav Börsi veebilehel: https://nasdaqbaltic.com/statistics/et/members (nägemaks Tallinna Börsi liikmeid tuleb teha valik „Tallinn“).

Pakkumise tulemused avaldatakse 7. novembril 2022 või sellele lähedasel kuupäeval, pakkumise arvelduspäev on 9. novembril 2022 või sellele lähedasel kuupäeval ning kauplemise algus Nasdaq Baltic First Northil 10. novembril 2022 või sellele lähedasel kuupäeval.

 

Oluline teave:

Käesolevas uudises sisalduv teave põhineb LHV Pangale avalikult kättesaadavatel andmetel ja on üksnes informatiivse tähendusega. Enne investeerimisotsuse tegemist peab investor tutvuma Emitendi poolt prospektis avaldatud informatsiooniga, et mõista kõiki investeeringuga seotud asjaolusid ning kasutades sõltumatu ja vahetu allika abi, jõudma iseseisvalt parima võimaliku otsuseni. Emitendi aktsiate emissioon on suunatud ainult Emitendi poolt avaldatud prospektis nimetatud isikutele.  LHV Panga poolt käesolevas teates antud informatsioon ei kujuta endast Emitendi aktsiate müügipakkumist ega üleskutset aktsiate märkimiseksei, samuti ei ole käesolev uudis mingil juhul käsitletav investeerimis- ega kauplemissoovitusena.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon