Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

17.04.2023 12:58

Shutterstock

Intressimäärade tõusust jahutatud majanduskeskkond ja samal ajal jätkuvalt kõrgel tasemel püsinud inflatsioon on tõenäoliselt kujundanud USA suurfirmade jaoks esimesest kvartalist halvima tulemuste perioodi alates pandeemia algusest 2020. aastal.

Eelmise nädala lõpus USA suurpankade poolt käima tõmmatud esimese kvartali tulemuste hooaeg saab käesolevast nädalast lisahoogu, kui oma näitajad paneb lauale 60 S&P 500 firmat. Müügitulu ootuse osas pole detsembriga võrreldes kuigi palju negatiivsemaks nägemus muutunud, kui analüütikud prognoosivad S&P 500 firmadele käibe 2% tõusu võrreldes mullu sama perioodiga (31. detsembril oodati 3,4%). Tegemist oleks siiski madalaima tulemusega alates 2020. aasta kolmandast kvartalist, mil müügitulu aktsia kohta langes keskmiselt 1,1%.

Allikas: Factet

Oluliselt rohkem on viimase kolme kuu jooksul kärbitud ettevõtete kasumiootusi. Kui 31. detsembril loodeti, et aktsiakasumi languse põhi jäi eelmise aasta neljandasse kvartalisse (–4,6%) ja esimeses kvartalis peaks aastane muutus olema nullilähedane, siis nüüd oodatakse Fatseti kohaselt esimeses kvartalis siiski kasumi 6,5% kahanemist.

Allikas: Factset

Seda, kuidas kasumiootused on detsembri lõpu seisuga võrreldes muutunud, näeb allolevalt jooniselt.  Ainuke valdkond, kus prognoose on mõnevõrra tõestud, on kommunaalteenused, olles 14. aprilli seisuga –9,3% (31. dets –11,0%). 11-st sektorist oodatakse esimeses kvartalis kasumikasvu vaid viies, küündides kõige kõrgemale tarbekaupade ja tööstussektoris (vastavalt 34,3% ja 11,7%).

Allikas: Factset

Nagu eelnevalt öeldud, avaldab käesoleval nädalal oma tulemused 60 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Alliksa: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon