Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

25.07.2023 11:05

iStock

21. juuli seisuga oli oma teise kvartali tulemused jõudnud avaldada 18% S&P 500 firmadest. Kui tavaliselt kipub analüütikute aktsiakasumi ootus osutuma liiga pessimistlikuks ning tulemuste selgudes laiapõhjalise indeksi ettevõtete koondkasumi muutus paraneb, siis läinud nädalal osutus pilt negatiivsemaks.

Müügitulu tasandil nädala jooksul avaldatud tulemuste järel suuri muutusi aset ei leidnud. Kui 14. juuli seisuga oli S&P 500 firmade teise kvartali hinnanguline langus 0,4%, siis 21. juuliks kerkis see –0,3% peale. Positiivselt üllatasid küll mitmed firmad tarbekaupade ja tervishoiusektoris, kuid vastupidise efekti andis ootuste negatiivne revideerimine energiasektoris. Ettevõtetest on siiani käibega ootust ületanud 61%, mis on madalam nii viimase viie aasta keskmisest (69%) kui ka 10 aasta keskmisest (63%).

Aktsiakasumi tasandil on siiani raporteerinud firmadest ületanud prognoosi 75% ettevõtetest, mis on pisut tagasihoidlikum viimase viie aasta keskmisest (77%), kuid kõrgem 10 aasta näitajast (73%). Sellele vaatamata alanes viimase nädala jooksul S&P 500 ettevõtete teise kvartali aktsiakasumi hinnanguline langus 7,1% pealt 9,0% peale.

Ehkki positiivseid üllatusi nägime mitmes sektoris eesotsas tarbekaupadega, siis peamine põhjus, miks hinnang muutus negatiivsemaks, peitus Mercki prognooside kärpimises. Analüütikud otsustasid võtta ootustes arvesse Prometheusi ülevõtuga seotud ühekordse 4,0 dollari suuruse kulu aktsia kohta, mille tulemusel peaks Merck teises kvartalis jääma aktsia kohta 1,98 dollariga kahjumisse. Kogu tervishoiusektori teise kvartali aktsiakasumi langus süvenes seetõttu 17,1% pealt 28,7%-le.

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused kokku 166 S&P 500 indeksi firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon