APF kaasab raha jätkusuutlike õrrekanamunade tootmise laiendamiseks - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

APF kaasab raha jätkusuutlike õrrekanamunade tootmise laiendamiseks

13.10.2023 09:34

APF Holdings

Baltimaade suuruselt kolmas kanamunade tootja, Läti ettevõte AS APF Holdings (edaspidi APF) korraldab aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO), et viia ellu ettevõtte kasvuplaanid ja suurendada jätkusuutlike õrrekanamunade tootmist.

APF pakub 13. oktoobrist kuni 30. oktoobrini kestva märkimisperioodi jooksul Baltimaade investoritele kokku 1 027 930 uut aktsiat hinnaga 6,81 eurot aktsia eest. Ülemärkimise korral on ettevõttel õigus suurendada pakkumist 103 000 aktsia võrra.  

APF soovib IPO käigus kaasata 7 miljonit eurot, et viia ellu ettevõtte kasvuplaanid: suurendada 2025. aastaks munade tootmismahtu 60% (180 miljoni munani), kasvatada munakanade arvu (665 000-ni) ja müügitulu enam kui kaks korda (25 miljoni euroni).  

Lindude heaolu kasv

Ettevõte plaanib kaasatava investeeringu ja edasise pangafinantseerimise toel suurendada Eesti piirist 15 kilomeetri kaugusele jäävas Aluksne linnas asuvas farmis jätkusuutlike õrrekanamunade tootmist: ehitada olemasolevatele kolmele linnuhoonele juurde veel kaks kaasaegset linnuhoonet ning laienda tootmise tugistruktuuri mahutavust.  

APFi tegevjuhi ja suurima aktsionäri Jurijs Adamovičsi sõnul tagavad kaasaegsed õrrekanade pidamise linnuhooned kanade parema heaolu, mis on tarbijate jaoks järjest olulisem valiku tegemise kriteerium nii Baltimaades kui kogu Euroopas. 

Eesti kui teine koduturg

APF pakub hetkel Eesti turul oma kaubamärgi Oluksne all õrrekanade mune Rimi kauplustes. Värvikas pakendis munade ostja saab kaasa boonuseid, mida kasutada mobiilimängus The Chick Game. Järk-järgult on kavas laiendada müügivõrku ka teistesse poekettidesse ja laiendada tooteportfelli. 

Jurijs Adamovičs märkis, et ettevõte tunneb Eesti turu vastu elavat huvi, kuna näeb siin suurt potentsiaali ennekõike õrrekanade munade müügiks. „Eesti tarbijad on oma valikutes järjest keskkonnateadlikumad ja eelistavad puurikanade asemel õrrekanade mune. Eesti kohalikud tootjad ei suuda seda nõudlust täielikult rahuldada, sest suur osa nende tootmismahust tuleb jätkuvalt puurikanadelt, mida paljud poeketid ja tarbijad peavad täna punaseks lipuks. Meie Eesti külje all Aluksnes asuv munafarm suudab nõudlust leevendada ning pakkuda peaaegu kohalikku alternatiivi ning Eesti klientidele harjumuspäraseid tooteid,“ selgitas Adamovičs.  

Eesti investorid on oodatud

Adamovičs lisas, et ettevõte soovib kaasata nii institutsionaalseid kui erainvestoreid kõigist Baltimaadest, sealhulgast Eestist. „Oleme määranud aktsiahinna, mida iga Baltimaade investor saab endale lubada, ja mis annab ka uutele jaeinvestoritele võimaluse osaleda ettevõtte kasvuloos," lisas Adamovičs.

Aktsiate märkimine algab kõigis kolmes Balti riigis 13. oktoobril kell 10:00 ja lõpeb 30. oktoobril kell 14:30. LHV kliendid saavad aktsiaid märkida pangakontorites ja internetipanga jaotises "Raha kasvatamine" → "Väärtpaberite märkimine". Märkimiskorralduse esitamine maksab 3 eurot.

LHV Pank on käesolevate APF Holdings aktsiate müügiagent Eestis.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.

Käesolev teave on väärtpaberite reklaam EL-i määruse 2017/1129/EL tähenduses ning ei kujuta endast AS-i APF Holdings aktsiate pakkumist ega üleskutset aktsiate ostmiseks. Pakkumine aktsiate omandamiseks tehakse prospekti alusel, mis on heaks kiidetud Läti Finantsinspektsiooni poolt ja avalikustatud aktsiate avaliku pakkumise väljakuulutamise päeval. Prospekt on kättesaadav Läti Finantsinspektsiooni ja AS-i APF Holdings kodulehtedel aadressidel vastavalt https://bank.lv/ ja https://apf.lv/en/financial-reports. Investorid peaksid enne investeerimisotsuse tegemist tutvuma prospektis avaldatud informatsiooniga, et mõista kõiki investeeringuga seotud asjaolusid. Finantsinspektsiooni poolt prospekti heakskiitmine ei ole käsitletav AS-ile APF Holdings ega pakutavatele väärtpaberitele heakskiidu andmisena. Aktsiaid pakutakse avalikult Eestis, Lätis ja Leedus.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon