LHV uute aktsiate märkimine - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV uute aktsiate märkimine

Martin Uutman

16.09.2019 09:30

LHV

LHV Groupi lisaaktsiate emissioonil saavad olemasolevad aktsionärid eesõiguse uute aktsiate märkimiseks - märkimisõiguse. Eesõiguse kasutamiseks õigustatud isikute ring määrati kindlaks 4. septembri 2019 Nasdaq CSD arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga.

Iga olemasoleva 12 aktsia kohta antakse aktsionärile üks märkimisõigus, millega saab märkida ühte uut aktsiat. Kuidas eesõigused täpsemalt jaotuvad, saab lugeda märkimisõiguste tutvustavast artiklist.

Juhul kui investor soovib omale märkimisõiguseid juurde või ei soovi olemasolevaid kasutada, saab ta 11.-23. septembril 2019 nendega ka kaubelda. Sellest, kuidas kauplemisprotsess toimub, saab lugeda märkimisõigustega kauplemise artiklist.

Uusi aktsiaid saavad märkida ainult eesõiguseid omavad investorid. Seega kui investor polnud 4. septembri 2019 seisuga LHV Groupi aktsionär, kuid tahab uusi aktsiaid märkida, tuleb tal aktsionäridelt märkimisõiguseid osta, vastasel juhul ei saa ta lihtsalt märkimisprotsessist osa võtta.

LHV uute aktsiate märkimine algas 11. septembril 2019 kell 10 ning lõpeb 25. septembril 2019 kell 16. Märkimisest saab osa võtta kõikide pankade kaudu, kes on Balti väärtpaberikonto haldurid: LHV Pank, Swedbank, SEB Pank, Nordea Luminor Bank, Danske Bank, Tallinna Äripank, Citadele banka.

LHV Pangas on LHV aktsiate märkimine ja hoidmine tasuta. Selleks, et LHV Pangas aktsiaid märkida, peab investoril olema pangakonto, investeerimisteenuste leping ja Balti väärtpaberikonto. Kui investor on juba LHV klient, saab investeerimisteenuste lepingu sõlmida ja Balti väärtpaberi konto avada internetipangas. Selleks tuleb internetipangas valida jaotise „Info ja seaded“ alt „Lepingud“ ning seal vastavalt investeerimisteenuste ja Balti väärtpaberikonto lepingud sõlmida. Lepingute sõlmimine on tasuta. Kindlasti peab märkimise ajaks olema pangakontol märkimiseks vajalik rahasumma, mis broneeritakse kuni aktsiate jaotamiseni. LHV aktsiate märkimiseks võimenduslaenu kasutada ei saa.

LHV-s saab aktsiaid märkida ainult internetipangas, mobiilipangas aktsiaid märkida ei saa. Selleks tuleb sisse logida oma internetipanka ning jaotise „Raha kasvatamine“ alt tuleb valida „Väärtpaberite märkimine“, ning sealt „LHV Group aktsiate täiendav avalik pakkumine“. Koguse lahtrisse tuleb märkida soovitavate aktsiate kogus.

Kõige kindlam on märkida nii palju aktsiaid kui investoril õiguseid ning juhul kui on soov märkida rohkem, tasub osta õiguseid börsilt juurde. Sellisel juhul on investorile garanteeritud täpselt see arv aktsiaid, mis ta märgib.

Sellegipoolest tohivad eesõigustega investorid uusi aktsiaid ka oma õigustest üle märkida ehk märkida rohkem aktsiaid kui on nende valduses märkimisõiguseid. Tuleb aga arvestada, et õigustest üle märgitud aktsiad ei ole investorile garanteeritud. Sellest, kuidas märgitud aktsiad emissiooni ajal täpsemalt jaotatakse võib lugeda prospektist.

Martin Uutman on LHV maaklertegevuse praktikant.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.

Käesolev artikkel on väärtpaberite reklaam, mitte prospekt EL-i määruse 2017/1129/EL tähenduses. Investorid ei peaks tegema AS-i LHV Group aktsiate märkimise otsust käesoleva artikli põhjal, vaid peaksid enne investeerimisotsuse tegemist tutvuma Eesti Finantsinspektsiooni registreeritud prospektis sisalduva infoga, et mõista kõiki investeeringuga seotud asjaolusid. Prospekt on avalikustatud vastavalt EL-i määruse 2017/1129/EL nõuetele ning on kättesaadav Finantsinspektsiooni ja AS-i LHV Group kodulehtedel aadressidel vastavalt www.fi.ee ja https://investor.lhv.ee/. Aktsiaid pakutakse avalikult üksnes Eestis. Finantsinspektsiooni poolt prospekti registreerimine ei ole käsitletav pakutavate väärtpaberite soovitamisena.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon