Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Nelli Janson

25.01.2011 10:40

Möödunud nädalal sai alguse põnev tulemustehooaeg ning käesoleval nädalal on oma kvartalitulemustest teatamas veelgi rohkem ettevõtteid.

Möödunud nädalal valisin tulemustetabelisse 46 USA ettevõtet, millest koguni 37 ehk 81% üllatasid oodatust parema kasumiga ning müügitulu ootusi ületasid 31 firmat ehk 68%. Samas näitab aga järgmise päeva reaktsioon ilmekalt seda, kui kõrged olid turuosaliste ootused tegelikult, sest keskmiseks tulemustejärgseks reaktsiooniks jäi ainult -0,7% .

Enamus firmade aktsiaid, mis üle ootuste tulemustega esinesid, kauplesid turupäeva lõpuks parimal juhul kerges rohelises või halvimal juhul punases. Nende firmade aktsiaid, mis ootustele alla jäid, karistati aga korraliku müügiga ning selles osas võib kõige paremaks näiteks möödunud nädalal tuua F5 Networks (FFIV) ja Cree (CREE).

Kuid mõnda firmat ei päästnud ka oodatust oluliselt paremad tulemused, sest juhtkonnaga seotud uudised võtsid endale kogu tähelepanu ja kuna turg vaatab alati tulevikku, siis ilmselgelt polnud firma juhtfiguuridega seotud muutused turuosalistele meeltmööda. Jutt käib muidugi Apple (AAPL) ja Google (GOOG)-st, mille mõlema puhul oli ettevõte otsustanud juhtkonnaga seotud uudised turule teatavaks teha just siis, kui firma oli teatamas või teatanud oma suurepärasest lõppenud kvartalist. Mõlemad aktsiad müüdi tulemustejärgselt miinusesse.
Sel nädalal on teiste hulgas oma järge ootamas sellised firmad nagu Nokia (NOK) Qualcom (QCOM), Microsoft (MSFT), SunDisk (SNDK), Procter&Gamble (PG) ja Netflix (NFLX).

Netflix on üks neist firmadest, mille aktsia  valuatsioon on mitmete analüütikute väitel juba mõnda aega suuresti ülehinnatud, aga samas pole NFLX näidanud olulisi nõrkusemomente kuni eelmise nädalani.  Ka tulemuste suhtes on osad analüütikud üsna ettevaatlikul seisukohal ning näiteks Needhami analüüsimaja ütleb, et õigustamaks oma praegust valuatsiooni peaks firma agressiivselt laienema Euroopasse, aga seegi käik ei pruugi olla piisav. Merrill Lynch, mis on firma suhtes juba mõnda aega negatiivne ning soovitab aktsiat müüa, sest analüütikute arvates 2011. aasta firma suhtes enam nii helde pole ning käesoleval aastal satuvad ettevõtte marginaalid surve alla.

Kas turul pead tõstev ebakindlus ilmutab ennast ka käesoleval nädalal ning turuosalised eelistavad oma kasumeid pigem lukustama hakata näeme juba varsti.

 
Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon