Kuhu investeeriti LHV Kasvukontoga IV kvartalis 2019? - Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

Kuhu investeeriti LHV Kasvukontoga IV kvartalis 2019?

Marten Raudsepp

31.01.2020 08:00

Kasvukonto jaoks lõppes IV kvartal ja kogu 2019. aasta positiivselt ehk 41-st fondist 40 kasvatas investorite raha terve aasta lõikes. Kasvukonto valikusse lisandus mitu uut fondi nagu näiteks Skandinaavia ettevõtteid järgiv CN1, kogu maailma indeksit järgiv VWRL, kulda järgiv XAD5 ja Saksamaa riiklik võlakirjafond X03G. Järgnevalt vaatame, kuidas Kasvukonto investorid 2019. aasta viimases kvartalis raha paigutasid ning milline fond suutis parimat tootlust näidata.

Olemasolevatest positsioonidest on endiselt enim investeeritud USA 500 suurimat ettevõtet katvasse fondi SXR8, kus on veidi üle 25% kogu investeeringutest. Kuigi varasemalt on fondi osakaal kerkinud 37%-le, siis uute fondide lisandumisega on investorid oma portfelli laiemalt hajutama hakanud ning keskmiselt kuulub ühe investori portfelli 3,32 fondi. Tehnoloogiasektor näitas kogu 2019. aasta vältel head minekut ning on ligi pool protsenti eelneva kvartaliga suurenenud, hoides ligi 11% kogu Kasvukonto investorite varast. Euroopa 600 suurimat ettevõtet sisaldav fond EXSA on ligi 9% kolmandal kohal ning dividendiaristokraat SPYW ligi 6% neljas. Ühe koha võrra viiendaks on langenud kogu maailma haldav XDWD, kus on ligi 5% investorite rahast.

Uus raha investeeritakse üsna sarnaselt juba olemasolevatele positsioonidele. Enim suunatakse uus raha SXR8 fondi, kuhu läheb ligi 18,2% uutest investeeringutest (kvartal varem 18,6%). Populaarsuselt teine valik on tehnoloogiasektorit järgiv EXXT 9,3%-ga (varem 9,1%). Euroopa 600 suurimasse ettevõtet katvasse fondi EXSA suunatakse 6,4% rahast (varem 6,9%). Jätkuvalt on aktiivsed kas dividendide aristokraadid – SPYW saab 6,4% ja SPYD 5,5% rahast.

Aasta viimase kolme kuu keskmiseks tootluseks kujunes 4,8%. Enim tõusis tervihoiuinnovaatorite fond 2B78, mis kasvas 15,6%. Head minekut näitas ka Venemaa ettevõtteid järgiv DBXV, mis tõusis 14,0% ja luksusbrändide fond GLUX, mis kasvas 12,5%. Kõige raskemini läks krüptovaluutafondidel. COINETHE langes kvartalis 31,8% ja COINXBE 17,6%. Saksamaa riiklik võlakirjafond langes 3,1%

Kui vaadata 2019. aastat tervikuna, siis oli Kasvukonto investoritel põhjust rõõmu tunda, sest fondide keskmine tootlus oli 26,0%. 41-st fondist 40 suutis näidata positiivset tootlust ning ainukene fond mis lõpetas punases, oli krüptovaluutat Etherum järgiv COINETHE, mis langes aastaga 3,3%. Skaala teises otsas oli krüptovaluuta Bitcoin fond COINXBE, mis tõusis aastaga 92,9%. Populaarsematest fondidest tõusis S&P500 indkesfond SXR8 34,5%, tehnoloogiasektorit järgiv EXXT 42,1% ja Stoxx Europe 600 fond EXSA 24,9%.

41-st fondist 14 maksab dividendi lõppinvestori kontole ning ülejäänud 27 fondi reinvesteerivad dividendi. Suurimat dividenditootlust pakub Eurotsooni väärtusettevõtteid sisaldav VAL 4,44%-ga, millele järgneb dividendimaksjate fond ISPA 4,12%-ga ja ettevõtete dollarivõlakirju sisaldav IBCD 3,30%-ga.

LHV Kasvukonto on üks vanimaid LHV Panga investeerimistooteid, mis loodi 2001. aastal. LHV Kasvukonto vahendusel saavad investorid valida enda portfelli kuni kuus indeksfondi ning määrata nendesse investeerimise osakaalud. Juhul kui kolmapäeva õhtul on kontol vähemalt 1 euro, investeeritakse see vastavalt nendele valikutele. Portfellide arv kliendi kohta ei ole piiratud. Rohkem infot LHV Kasvukonto kohta leiab siit.

Loe ka kuhu investeeriti Kasvukontoga 2019. aasta III kvartalis ning kuidas iga kaardimaksega tulevikku kindlustada.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon