Teade LHV Pensionifondi XL, LHV Pensionifondi XS tingimuste ja LHV aktiivselt juhitud pensionifondide prospekti muutmise kohta - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Teade LHV Pensionifondi XL, LHV Pensionifondi XS tingimuste ja LHV aktiivselt juhitud pensionifondide prospekti muutmise kohta

LHV

22.01.2021 15:12

Aktsiaselts LHV Varahaldus teatab, et Finantsinspektsiooni juhatuse 18.01.2021. a otsusega nr 4.1-1/12 ja 11.01.2021. a otsusega nr 4.1-1/8, kooskõlastati vastavalt LHV Pensionifondi XL ja LHV Pensionifondi XS tingimuste muudatused. LHV Varahaldus on Finantsinspektsiooni teavitanud LHV Pensionifondi XL, LHV Pensionifondi L, LHV Pensionifondi M, LHV Pensionifondi S ja LHV Pensionifondi XS prospekti olulistest muudatustest.

Fondide tingimustes on LHV Pensionifondi XL ja LHV Pensionifondi XS puhul muudetud järgnevat:

a) LHV Pensionifondi XL puhul on fondi investeerimispoliitika põhiprintsiipides muudetud pikaajalise laenu maksimaalset osakaalu 10% pealt 25%-le;

b) LHV Pensionifondi XS puhul on fondi investeerimispoliitikat muudetud selliselt, et fondi vara on lubatud edaspidi muudesse kui alla investeerimisjärgu reitinguga võlakirjadesse, rahaturuinstrumentidesse, hoiustesse ja eelnevasse investeerivatesse fondidesse investeerida senise kuni 10% asemel kuni 20% ulatuses fondi vara väärtusest.

LHV Pensionifondi XL, LHV Pensionifondi L, LHV Pensionifondi M, LHV Pensionifondi S ja LHV Pensionifondi XS prospektis on muudetud mh järgevat:

a) ühe emitendi emiteeritud väärtpaberitesse investeerimise maksimaalset määra ning see on senise kuni 10% asemel kuni 15% fondi vara väärtusest;

b) fondide arvel laenu võtmise investeerimispiirangut. Edaspidi on kõigil fondidel lubatud võtta fondi arvel pikaajalist laenu kuni 25% ulatuses vastava fondi vara väärtusest;

c) lisatud on säte, mis lubab aastatel 2021-2024 fondivalitsejal kuni 12 kuud kõrvale kalduda fondide investeerimispiirangutest juhul, kui see on tingitud fondi mahu langusest, mis on suurem kui 20%.

Muudatuste kohta täpsema ülevaate saamiseks palume Teil lisaks muudatuste mõju analüüsile tutvuda ka muudetud fondide tingimuste, prospekti ja põhiteabe dokumentidega.

Tingimuste ja prospekti muudatused jõustuvad 3. mail 2021. a. Nii tingimuste kui prospekti muudatused on fondivalitseja hinnangul olulised. Kõigi ülalnimetatud fondide osakuomanikel on võimalik enne muudatuste jõustumist investeeringust fondide osakutesse väljuda ilma lisakuludeta. Selleks, et fondidest enne tingimuste jõustumist väljuda, peaks nõuetele vastav avaldus olema esitatud ja registripidajale laekunud hiljemalt 31. märtsil 2021. a.

LHV Pensionifond XL tingimused (jõustuvad 03.05.2021)
LHV Pensionifond XS tingimused (jõustuvad 03.05.2021)
LHV Pensionifond XL, LHV Pensionifond L, LHV Pensionifond M, LHV Pensionifond S ja LHV Pensionifond XS prospekt (jõustub 03.05.2021)
LHV Pensionifond XL põhiteave
LHV Pensionifond XS põhiteave
Fondide tingimuste ja prospekti muudatuste mõju analüüs


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon