10 allikat, kust investeerimiseks kasulikku infot saada - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

10 allikat, kust investeerimiseks kasulikku infot saada

Jens Veende

29.09.2021 13:23

Selleks, et teha läbimõeldud otsuseid vajab iga investor kasulikku ajakohast infot. Vaatame üle, milliste allikate poole võiksid alustajad esimesena vaadata.

1. Ettevõtete aruanded
Edukad investeerimisotsused sünnivad enamasti analüüsi tulemusel. Selleks, et saada aimu, kuidas ettevõtetel läheb ja millised on nende prognoosid, tuleb pöörata pilk finantsaruannetele. Need on üldjuhul leitavad iga ettevõtte kodulehel. Kui ettevõttel on käimas väärtpaberite pakkumine, leiab kõige täpsema ja uuema info pakkumise prospektist.

2. Finviz
Lisaks reaalaajas hinnainfo jälgimisele pakub Finviz ka andmete visualiseerimist ning võimalust filtreerida USA ettevõtteid erinevate suhtarvude järgi.

3. justETF
Andmebaas Euroopa börsidel kaubeldavatest fondidest. Siit saab iga investor leida endale fondi, mis ühtib kõige paremini tema investeerimisteesiga. Fonde saab mugavalt sorteerida erinevate varaklasside, strateegiate, temaatikate ja regioonide järgi.

4. Börside kodulehed
Erinevate börside kodulehelt leiad vastaval börsil noteeritud aktsiate, võlakirjade ja fondide reaalajas hinnaliikumised ning majandusaasta aruandeid. Lisaks avaldatakse seal börsiteadete näol olulist infot ettevõtete korporatiivsete sündmuste kohta. Balti ettevõtete infot näed näiteks Nasdaq Balticu kodulehelt.

5. LHV Balti analüüsid
LHV analüütikud teevad regulaarselt ülevaateid Balti turu ettevõtete kohta. Ettevõtete hindamisel on kasutatud klassikalist „Osta“, „Hoia“, „Akumuleeri“ ja „Müü“ süsteemi.

6. Finantsinspektsiooni tehingute register
Siia on koondatud info insaiderite ja fondivalitsejate poolt sooritatud tehingute kohta. Tehingutest on võimalik välja lugeda, kas ettevõttega seotud isikud tahavad pigem suurendada või vähendada oma osalust ettevõttes.

7. LHV Investeerimisõpik
Ideaalne koht alustavale investorile. Siit leiad selgitusi kõikidele põhilistele investeerimis- ja majandusalastele mõistetele ning samuti näiteid selle kohta, milliseid võimalusi investeerimismaailm pakub.

8. Investopedia
Tõenäoliselt parim majandus- ja finantsalaste teadmiste andmebaas. Investopedias on isegi kõige keerulisemad mõisted lihtsas ja arusaadavas keeles lahti seletatud.

9. Väärtpaberite teejuht
Tallinna börsi poolt välja antud investeerimisõpik, mis katab kõik olulisemad teemad ja on soovituslikuks lugemiseks nii algajatele kui ka edasijõudnud investoritele.

10. Eesti majandusportaalid
Samuti ei tohiks ära unustada meie kohalikke majandusportaale, kes avaldavad regulaarselt päevakajalisi uudiseid nii kodumaiste kui ka suurimate välismaiste ettevõtete ja nende majandustegevuse kohta.

---

Et sind investeerimismaailma saabumise puhul tervitada ja sulle toeks olla, jagame järgnevatel nädalatel kokku 100 kasulikku soovitust, mida alustava investorina võiks arvesse võtta. Vaata ka:

10 asja, mida peab teadma alustav investor

 

 




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon