Teade LHV aktiivselt juhitud pensionifondide prospektide muutmise kohta - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Teade LHV aktiivselt juhitud pensionifondide prospektide muutmise kohta

LHV

23.05.2022 15:28

LHV

Aktsiaselts LHV Varahaldus teatab, et alates 01.09.2022 muutuvad LHV Pensionifondi XL, LHV Pensionifondi L, LHV Pensionifondi M, LHV Pensionifondi S ja LHV Pensionifondi XS  ning LHV Pensionifond Roheline prospektid.

Prospekti muudatused on fondivalitseja hinnangul olulised. Kõigi ülalnimetatud fondide osakuomanikel on võimalik enne muudatuste jõustumist investeeringust fondide osakutesse väljuda ilma lisakuludeta. Selleks, et fondidest enne prospekti jõustumist väljuda, peaks nõuetele vastav avaldus olema esitatud ja registripidajale laekunud hiljemalt 31. juulil 2022. a.

LHV Pensionifondi XL, LHV Pensionifondi L, LHV Pensionifondi M, LHV Pensionifondi S ja LHV Pensionifondi XS  ning LHV Pensionifond Roheline prospektis on muudetud mh järgnevat:

a) fondide puhul ühtlustatakse instrumentide, mille alusvaraks on väärismetall, investeerimispiirang investeerimisfondide seaduses sätestatuga;

c) Fondide puhul kaotatakse viide hoiuste tähtajale ning edaspidi kohalduvad ses osas investeerimisfondide seaduses sätestatud piirangud.

LHV Pensionifondi XL osas on lisaks muudetud järgnevat:

LHV Pensionifondi XL kinnistesse ja mitteavalikesse fondidesse investeerimise piirangut on suurendatud 30%-lt 40%-le. Investeerimispoliitika põhiprintsiipi seejuures muudetud ei ole, kinniste ja mitteavalike fondide maksimaalse osakaalu suurenamine annab fondivalitsejale suurema paindlikkuse noteerimata väärtpaberite ning kinniste ja mitteavalike fondide vahel valimiseks.

Vastav muudatus on sisse viidud ka LHV Pensionifondi XL põhiteabe dokumenti.

LHV Pensionifondi XS osas on lisaks muudetud järgnevat:

LHV Pensionifondi XS puhul suurendatakse kinnisvarariski kandvate instrumentide maksimaalset osakaalu 10%-lt 20%-le. Kõrgema riskiga instrumentide maksimaalne osakaal seejuures ei suurene ning on jätkuvalt kuni 20% fondi vara väärtusest.

Finantsinspektsiooni on muudatustest teavitatud 23.05.2022. Muudatuste kohta täpsema ülevaate saamiseks palume Teil lisaks muudatuste mõju analüüsile tutvuda ka muudetud fondide prospektidega.

Prospekti muudatused jõustuvad 1. septembril 2022. a.

LHV Pensionifond XL, LHV Pensionifond L, LHV Pensionifond M, LHV Pensionifond S ja LHV Pensionifond XS prospekt (jõustub 01.09.2022)

LHV Pensionifond XL põhiteave (alates 01.09.2022)

LHV Pensionifond Roheline prospekt (jõustub 01.09.2022)

Fondide prospekti muudatuste mõju analüüs

LHV Pensionifond Roheline prospekti muudatuste mõju analüüs

LHV Pensionifonde valitseb Aktsiaselts LHV Varahaldus. Tutvu fondide prospekti ja põhiteabega lhv.ee/pension ja pea nõu asjatundjaga.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon