Sügise põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Sügise põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Nelli Janson

18.10.2011 12:27

Juba nädal aega on turuosaliste tähelepanu suunatud ettevõtete kvartalitulemustele, sest taas on käes aeg, kui firmad peavad aru andma oma kolmanda kvartali tegemistest. Nagu juba tavaks on saanud vahendame ka meie tulemustehooaega.

Kolmas kvartal on möödunud turgude jaoks Euroopa võlakriisi tormituultes ja sellest tulenevalt on  kolmanda kvartali tulemuste eel vallanud turuosalisi keskmisest suurem ootusärevus. Seda just eelkõige seetõttu, et on välja kujunenud peamiselt kaks vastasleeri. Ühed leiavad, et Euroopa võlakriisi mõjul tekkinud müügisurve USA aktsiaturgudel on ülereageering ja reaalmajandus pole üldse nii halvas seisus, kui aktsiahindade järgi võiks eeldada.  Teised on veendunud, et maailm seisab uue majanduskriisi lävel või on juba seal ning firmade kasumid on vähenemas ja konsensuse ootused on endiselt liiga kõrged.

Möödunud nädalal teatas oma tulemustest internetigigant Google (GOOG), mis skeptikute suu vähemalt ajutiselt sulges, sest firma teatas üle ootuste parematest tulemustest. Aktsia premeeris investoreid ka kena ralliga ning GOOG on täna kauplemas taas $ 600 taseme lähedal. Samas ütlevad analüütikud, et GOOG `i põhjal ei saa põhjapanevaid järeldusi teha, kuna ettevõtte on lihtsalt niivõrd ainulaadne ning hoopis kõrgemast klassist.

Omaette liigasse kuulub kahtlemata ka Apple (AAPL), mis raporteerimas täna õhtul peale turu sulgemist. Kolmas kvartal tõi firmale mitmesuguseid muutusi ja uudised ja üheks kurvemaks oli kindlasti firma asutaja ja pikaaegse CEO Steve Jobsi elutee lõppemine. Palju kardetud sündmus tabas Apple`t  siiski hetkel, mil firmal on väga korralik tootevalik ja seetõttu  ettevõtte ikooni kadumine olulisel määral firma käekäiku ei mõjuta nagu demonstreerib ilmekalt ka AAPL-i aktsia, mis liikumas kõigi aegade kõrgemate tasemete juures.

Teiste hulgas on kõrgendatud tähelepanu all muidugi ka pangad ja tänase seisuga võib öelda, et pangandussektorist on saanud tõenäoliselt kõige vihatum sektor. Ühest küljest rõhuvad USA panku Euroopa probleemid, kuid teisest küljest ei ole ka USA enda finantssektori tervis parimas korras ning investorid eelistavad pangaaktsiatest  eemale hoida. Tänaseks on oma tulemustest teatanud J.P Morgan (JPM), Citigroup (C) ja Wells Fargo (WFC), mis vaatamata oodatust parematele tulemustele siiski investorites ostuhuvi pole tekitanud.

Peale AAPL on käesoleval nädalal oma tulemustest teatamas ka näiteks  Coca-Cola ( KO), Goldman Sachs ( GS), Yahoo (YHOO), Morgan Stanley (MS), American Express (AXP), eBay (EBAY) ja Nokia (NOK).

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

 

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon