Sügise põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Sügise põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Nelli Janson

25.10.2011 11:22

Üks tihedalt kvartalitulemusi täis pikitud nädal on nüüd seljataga ja on aeg taas väike vahekokkuvõte teha.

Meie valitud 89-st ettevõttest üllatasid oodatust suurema kasumiga 65 ehk koguni 73% ja prognoosidest paremast käibest teatas 32 ehk ainult 36% firmadest. Keskmiseks tulemustejärgseks reaktsiooniks kujunes 1,94%.

Laias laastus võib möödunud nädala kohta öelda, et investorite ootused olid siiski piisavalt madalad ning turu positiivse fooni taustal võeti ka napilt konsensuse ootusi ületanud firmade tulemused hästi vastu. Kuna turg kauples peamiselt Euroopa võlakriisi kiire lahenduse ootuses, siis võib öelda, et mitmel korral „tõlgendasid“ turuosalised firma tulemusi või prognoose enda jaoks sobivas valguses, otsides tõendeid selle kohta, et majandus on siiski paremas seisus, kui siiani arvatud.

Nädal on alanud juba üsna dramaatliselt, kuna eile teatas oma kvartalitulemustest Wall Streeti kullakesena tuntud Netflix (NFLX). Paraku on firma suvel alguse saanud probleemid lumepallist laviiniks kasvanud ja eilne nõrk prognoos valas ainult õli tulle, mille tulemusel  on tänaseks päevaks  aktsia oma väärtusest kaotanud üle 70%.

Käesolev nädal peaks tooma meile konkreetsemaid lahendusi Euroopast, mis peaks mõjutama ka turu suunda vastavalt sellele, kas välja pakutud ettepanekud vastavad turu ootustele ning peetakse piisavalt efektiivseks.

Algaval nädalal saavutab kolmanda kvartali tulemuste hooaeg ka oma tipu ning oma majandustulemustest on teatamas rekordarv firmasid. Juba täna hommikul saabub näiteks tõehetk terasetootjatele – AK Steel (AKS) ja US Steel (X), mille aktsiad on uue majanduslanguse hirmus müüdud juba 2009. aasta põhjade juurde.

Teiste hulgas on lähipäevil veel oma kvartalitulemused avalikustamas Amazon.com (AMZN), Boeing (BA), Ford Motor (F), Visa (V), Exxon Mobile (XOM) ja Baidu.com (BIDU).

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon