Sügise põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Sügise põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

Nelli Janson

04.11.2011 07:50

Üks oluline nädal majandusmaailmas on taas seljataga ja pilt ettevõtete finantstervise osas jälle märksa selgem. Aeg teha jällegi vahekokkuvõte, mis jääb ka käesoleval aastal viimaseks.

Meie tabelis oli möödunud nädalal oma kvartalitulemustest teatanud firmadest ära toodud 114 ettevõtet.  Sarnaselt möödunud nädalale teatas enamus ettevõtetest  oodatust paremast kasumist ja seekord kujunes protsentuaalne osakaaluks  72% ehk 82 firmat. Käibe osas üllatas aga poole vähem ehk ainult 40 firmat (35%). Keskmiseks tulemustejärgseks reaktsiooniks kujunes 0,67%.

Kuna ka möödunud nädalal näitasid kvartalitulemused sarnast trendi, siis võib eeldada, et ettevõtete kasumikasv on tulnud valdavas osas kulude kärpimise arvelt ja pole kuigi jätkusuutlik.

Eelmisel nädalal hingasid kogu maailma aktsiaturud ühes rütmis Euroopas aset leidvate sündmustega, siis pole ka ime, et Euroopa võlakriisi osas saavutatud kokkulepe mõjutas ka neid firmasid, mis just sel nädalal oma tulemused teatasid. Vaatamata skeptikute kriitikale kokkuleppe tingimuste ja jätkusuutlikuse kohta, võtsid turud uudist siiski teatava kergendustundega ja  sellest tulenevalt vaadati ka kehvematele kvartalinumbritele läbi sõrmede.

Suurima pettumuse valmistas lõppenud nädalal ilmselt Amazon (AMZN), mis andis üllatuslikult nõrga prognoosi ning aktsia reageeris sellele esialgu koguni üle 20%-lise kukkumisega. Järgmisel päeval olid mitmed analüütikud aga aktsiat kaitsmas ja soovitasid investoritel soodsat hinnataset ära kasutada, kuna ettevõttel nähakse pikemas perspektiivis veel märkimisväärselt kasvuruumi ning nõrga prognoosi taga on AMZN-i jätkuv investeerimine.

Tugevust näitasid aga mitmed tehnoloogia sektori ettevõtted nagu FFIV, SNDK, STX, WDC ja CTXS.

See nädal on tulemuste tabel juba märksa hõredam, sest tänaseks on valdav osa suurimaid ja olulisemaid ettevõtteid oma kvartalitulemused juba ka avalikustanud, aga kahtlemata pakuvad käesoleval nädalal turuosalistele huvi sellised firmad nagu OpenTable (OPEN), Tesla Motors (TSLA), Zipcar (ZIP), LinkedIn (LNKD) ja Starbucks (SBUX).

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon