Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Nelli Janson

21.07.2011 11:12

Möödunud nädalal sai USA-s alguse taas tulemustehooaeg ja ettevõtted on valmis teatama, kui kasumlikuks kujunes nende äritegevus teises kvartalis.

Esimene pool aastat on nüüd lõppenud ning hetkel turgudel valitsevad meeleolud  on üsna mustad, kuna võlakriis vaevab nii eurotsooni kui ka Ameerika Ühendriike. Seda tähelepanelikumalt jälgitakse ettevõtete tulemusi ja prognoose, sest ei saa just öelda, et konsensus oleks oma ootustes väga üksmeelne.

Esimene nädal, kui suuremaid ettevõtteid oma tulemustest veel väga palju teatamas polnud, tõi sellegipoolest turule pigem positiivsemat sentimenti. Tõenäoliselt nädala kõige oodatum tulemuste raport tuli Google (GOOG)-lt, mille aktsia oli olnud alates aasta algusest tugeva müügisurve all olnud, kuna investorid pelgasid, et suuremahuliste investeeringute tõttu uutesse toodetesse saavad kannatada ka ettevõtte marginaalid. Peale tulemuste teatamist said aga nipsu kõik karud, sest Google`i majandusnäitajad olid lausa suurepärased. GOOG-i aktsia tõusis üle 10% ja järgmisel päeval käis ära isegi $ 600 taseme peal. Ka finantssektor, mis tegeleb  endiselt kinnisvarakriisi tekitatud kahjude lappimisega, üllatas pigem positiivselt ja nii Citigroup kui ka JPMorgan teatasid oodatust parematest tulemustest.

Käesoleval nädalal on kahtlemata kõigi turuosaliste pilgud suunatud Apple (AAPL)-le, mis täna õhtul peale turu sulgumist oma teise kvartali tulemused teatab. Kuigi vahepeal vajus ka AAPL-i aktsia koos ülejäänud tehnoloogiasektoriga allapoolse, siis just viimastel nädalatel on aktsia uuesti hoogu sisse saamas ja kaupleb uutel tippudel.

Analüütikute ootused AAPL-i suhtes on juba traditsiooniliselt kõrged. Suured ootused on pandud just ettevõtte iPhone`i segmendile. Uued tooted peaksid konsensuse prognooside põhjal saavutama oma müügitipu tehnoloogia sektori jaoks kõige magusamal ajal-detsembris ja sellest tulenevalt soovitab valdav osa analüüsimaju ka AAPL-i aktsiat osta.

Citi analüütikud ütlevad, et nende andmetel on teises kvartalis olnud nõudlus iPhone`de järele erakordselt tugev ja seetõttu tõstavad nad ka iPhone`i müügiprognoose 16 miljoni pealt 18 miljoni peale versus konsensuse  16,5-17,0 miljonit. Nende sõnul on tugevus tingitud eelkõige uutest edasimüüjatest ja Aasia turgudest. Citil on aktsiale Osta reiting ning hinnasihiks $ 450.

Apple`i kõrval on käesoleval  nädalal oma tulemusi avaldamas ka mitmed teised huvitavad ettevõtted ja teiste hulgas on turuosaliste pilgud suunatud kindlasti ka finantssektorile (BAC,GS,MS), Microsoftile (MSFT) ja  Intelile (INTC). Eestlaste tähelepanu pälvib ilmselt teistest enam Nokia, mis avaldab oma majandustulemused neljapäeval.

 

 

Kevade põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Kevade põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Kevade põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon