Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Uudised Kasvukonto

2023. aasta kolmandas kvartalis näitasid aktsiaturud pärast tugevat esimest poolaastat mõningast tagasilangust, hirmutades ka LHV Kasvukonto kasutajaid. Valikus olevast 44st fondist näitasid positiivset tootlust 14, samas kui kaotusega pidi leppima 30 fondi. Üksikaktsiate puhul oli pilt oluliselt võrdsem, sest 29st nimest peaaegu pooled ehk 13 lõpetasid kvartali plusspoolel. Artiklis vaatame peale, mis Kasvukontos kolmandas kvartalis toimus ning milliseid valikuid investorid tegid.

Raido Tõnisson 16.10.2023 10:21

2023. aasta kolmas kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Käesoleva aasta II kvartal, kui aktsiaturud jätkasid oma võimsat sõitu ülespoole, möödus Kasvukonto kasutajatele pigem positiivsetes toonides. Kui 45st valikus olevast Kasvukonto fondist näitasid positiivset tootlust 24 ja kaotusega pidi leppima 21 fondi, siis kõikide fondide peale kokku ulatus keskmine tootlus kvartaliga pea 2%ni; üksikaktsiate puhul aga koguni 8%ni. Artiklis vaatame peale, mis Kasvukontos II kvartalis toimus ning milliseid valikuid investorid tegid.

Raido Tõnisson 11.07.2023 10:02

2023. aasta teine kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Raido Tõnisson 19.04.2023 09:21

Kui 2022. aastal sattusid müügisurve alla korraga nii aktsia- kui võlakirjafondid, siis käesolevat aastat on alustanud enamik Kasvukonto väärtpabereid korraliku taastumisega. Vaatame, kas Kasvukonto kasutajad on tugeva esimese kvartali valguses julgust pigem juurde saanud, või on hirm majanduslanguse ees ka neid mõjutanud. LHV Kasvukonto on üks vanimaid LHV Panga investeerimistooteid, mille kasutajate arv ületab nüüdseks juba 52 tuhandet.

Raido Tõnisson 10.04.2023 09:06

2023. aasta esimene kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Kuigi suuremad aktsiaindeksid lõpetasid 2022. aasta miinusega, aitas neljandas kvartalis vallandunud karuturu ralli investorite meeleolu mõnevõrra tõsta. Dollari nõrgenemine euro suhtes muutis Kasvukonto fondide tootluse IV kvartalis aga üsnagi erisuguseks, võrreldes USA alternatiividega. Vaadates kuhu on investeeritud uus raha, suurenes juba kolmandat kvartalit järjest ühe kindla fookusega fondi populaarsus.

Raido Tõnisson 03.01.2023 07:38

2022. aasta neljas kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Raido Tõnisson 30.11.2022 12:12

Alates eilsest on LHV Kasvukonto kasutajatel võimalik valida veelgi suurema hulga väärtpaberite vahel, kuhu automaatselt ja väiksete summadega investeerida ning seeläbi pikaajaliselt oma portfelli kasvatada. Kokku lisandus Kasvukonto valikusse 20 uut üksikaktsiat, viies valikus olevate üksikaktsiate koguarvu 30ni ja kõikide investeerimisinstrumentide arvu 65ni.

Kolmandas kvartalis nähtud karuturu ralli ja languse jätkamise järel on aeg heita pilk Kasvukonto kasutajate tegemistele ja vaadata, kas turgudel valitsev negatiivne meeleolu on ka neid nakatanud. LHV Kasvukonto on üks vanimaid LHV Panga investeerimistooteid, mille kasutajate arv ületab nüüdseks juba 48 tuhandet.

Raido Tõnisson 03.10.2022 06:38

2022. aasta kolmas kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Marten Põllumees, Linda Hallika 19.07.2022 08:52

Hektilise esimese kvartali järel on olnud huvitav jälgida, milliseid pöördeid turud teises kvartalis võtavad, ning kuidas investorid muutustele reageerivad. Järgnevalt vaatame, kuidas on teises kvartalis käitunud Kasvukonto kliendid, keda praeguseks on kokku juba 46 tuhat.

Raido Tõnisson 14.07.2022 08:48

2022. aasta teine kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Raido Tõnisson 23.05.2022 10:07

Praegu USA aktsiaturgudel aset leidev langusperiood on ilmselt muretsema pannud nii mõnegi investori, eriti kes on investeerimisega alustanud alles hiljuti. Kuigi nii pikka langust ei ole USA aktsiaturgudel nähtud alates 2001. aastast, ei tohiks pikaajaline investor, kes investeerib järjepidevalt, punasest aktsiaportfellist end heidutada lasta. Pigem loob see hea võimaluse osta sama summa eest rohkem osakuid ning vähendada aktsiaturgude kõikumise mõju enda investeeringutele.

Marten Põllumees 25.04.2022 09:26

Aasta esimese kvartali lõpuks jõudis LHV Kasvukonto 40 000 kliendini. 24. veebruaril alanud sõda mõjutas Euroopat ja kogu maailma jäädavalt. Järgnevalt vaatame, milline on olnud maailmas aset leidnud sündmuste mõju finantsturgudele ning kuidas see on mõjutanud Kasvukonto kliente.

Raido Tõnisson 11.04.2022 08:42

2022. aasta esimene kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Marten Põllumees 27.01.2022 10:06

Ülimalt populaarne LHV Kasvukonto jõudis eelmise aasta viimases kvartalis pea 34 000 kliendini. Järgnevas artiklis vaatame lähemalt, millised olid kõige populaarsemad fondid investorite seas, millised fondid pakkusid kõige paremat tootlust ning milline on investorite hoiak tuleviku suhtes.

Raido Tõnisson 05.01.2022 09:02

2021. aasta neljas kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalevate Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Kasvukonto on LHV klientide seas aina rohkem populaarsust kogumas, ületades 2021. aasta III. kvartali jooksul 30 000 kliendi piiri. Muutusi on näha ka investorite huvides. Kahanev huvi on Bitcoini ja puhta energia tootjate vastu, samas on kasvu näha just USA ettevõtteid jälgivate fondide vastu. Artiklis vaatame lähemalt, millist tootlust LHV Kasvukontol kauplevad fondid on pakkunud ja millised muudatused on toimunud investorite eelistustes.

Raido Tõnisson 14.10.2021 11:46

2021. aasta kolmas kvartal on läbi saanud ja aeg on teha ülevaade, kuidas muutusid meie Kasvukonto eksperimendis osalenud Eesti tuntud väikeinvestorite portfellid. Ülesandeks oli koostada LHV Kasvukonto portfell, mille kaudu nad investeeriksid igakuiselt 10-aastases perspektiivis keskmisest kuupalgast 10%. Portfellide seisu uuendame kord kvartalis.

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon